Συναγερμ��ς στις ΗΠΑ: Συνελήφθησαν ακραίοι τζιχαντιστές

Σκόπευαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Συνελήφθησαν ακραίοι τζιχαντιστές
Στα χέρια του FBI είναι τρεις τζιχαντιστές, οι οποίοι ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν από τις ΗΠΑ στη Συρία για να ενταχθούν στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ακραίοι ισλαμιστές οργάνωναν αεροπειρατεία στη Συρία ώστε να φτάσουν στο Ιράκ και να παραδώσουν στο Ισλαμικό Κράτος και ένα αεροπλάνο.

Οι τρεις άντρες -ο 24χρονος Abdurasul Jaraboev, ο 19χρονος Akhror Saidakhmetov και ο 30χρονος Abror Habibov- είναι πλέον αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η υλική υποστήριξη τρομοκρατών.

Ένας από τους τζιχαντιστές, που εμφανίστηκαν σήμερα σε δικαστήριο του Μπρούκλιν στις ΗΠΑ, είχε γράψει σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ότι θέλει να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Οι δύο ακραίοι ισλαμιστές συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και ο τρίτος στην πολιτεία της Φλόριντα.

«Οι κατηγορούμενοι επιθυμούσαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος (...) παίρνοντας ένα αεροπλάνο για την Τουρκία (...), ενώ πολλοί από τους κατηγορούμενους σκόπευαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εδώ στην Αμερική, αν δεν κατάφερναν να ταξιδέψουν, περιλαμβανομένων φόνων πρακτόρων του FBI», διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη Ντιέγκο Ροντρίγκες.

Ο Jaraboev είχε αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη και σκόπευε να ταξιδέψει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εισαγγελέα.

Ο τρίτος ύποπτος, ο Habibov, κατηγορείται ότι βοήθησε να χρηματοδοτηθούν οι προσπάθειες του Saidakhmetov να ενταχθεί στο ΙΚ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top