Δήμαρχος νοικιάζει ολόκληρο χωριό με 700 ευρώ τη μέρα… για να μην είναι πλέον έρημο!

Για να αποκτήσει έσοδα-ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες

Δήμαρχος νοικιάζει ολόκληρο χωριό με 700 ευρώ τη μέρα… για να μην είναι πλέον έρημο!

​Μια ασυνήθιστη πρωτοβουλία πήρε ο δήμαρχος ενός χωριού στην Ουγγαρία, ο οποίος αποφάσισε να το νοικιάσει... και να παραχωρήσει προσωρινά ακόμη και το αξίωμά του σε όποιον το επιθυμεί, με την ελπίδα ότι η πόλη του θα μπει επιτέλους στον χάρτη και θα αποκτήσει κάποια έσοδα.

h-3_2.jpg
Συγκεκριμένα, έναντι 210.000 φιορινιών (περίπου 700 ευρώ) ημερησίως, οι «ενοικιαστές» θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις εγκαταστάσεις του γραφικού αλλά σχεδόν έρημου από κατοίκους χωριού Μέγκιερ.

h-527_3.jpg
Στο χωριό, που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, ζουν σήμερα μόνο 18 άνθρωποι.

ha-1.jpg
Σύμφωνα με την αγγελία που ανάρτησε ο δήμαρχος στο διαδίκτυο, οι ενοικιαστές θα έχουν στη διάθεσή τους και τους τέσσερις δρόμους του χωριού -οι δύο είναι ασφαλτοστρωμένοι- το γραφείο του δημάρχου, το πολιτιστικό κέντρο, τη στάση του λεωφορείου και επτά επιπλωμένα σπίτια «σε χωριάτικο στυλ».

ha-7.jpg
«Με βάση τον νόμο που εισήγαγα, ένας ξένος μπορεί επίσης να γίνει δήμαρχος για ένα Σαββατοκύριακο και να αλλάξει την ονομασία των δρόμων, αν το επιθυμεί», είπε ο δήμαρχος Κριστόφ Πάγιερ.

Οι ενοικιαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα έξι άλογα, τις δύο αγελάδες, τα τρία πρόβατα, το κοτέτσι και τα κτήματα του αγροτικού συνεταιρισμού.

Ο 42χρονος Πάγιερ, που είναι μηχανικός και κατάγεται από τη Βουδαπέστη, είπε ότι «ερωτεύτηκε» το χωριουδάκι την πρώτη φορά που πέρασε από εκεί, κατά τύχη, πριν από δέκα χρόνια. Έναν χρ��νο αργότερα αγόρασε ένα σπίτι στο Μέγκιερ και εξελέγη δήμαρχός του.

Στόχος του, όπως είπε, είναι να σώσει το χωριό από τον «αργό θάνατο» καθώς οι νέοι φεύγουν για τη Βουδαπέστη ή για το εξωτερικό μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες αγροτικές κοινότητες της Ουγγαρίας. Μόνο πέντε από τα 20 σπίτια κατοικούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ha-87.jpg
«Το Μέγκιερ ήταν πάντοτε φτωχό αλλά διατήρησε τη ρουστίκ, γοητευτική ατμόσφαιρά του» είπε ο Πάγιερ, o οποίος εργάζεται στη Βουδαπέστη αλλά επισκέπτεται το χωριό μία φορά την εβδομάδα. «Ελπίζω ότι η αγγελία θα φέρει κάποια χρήματα στο Μέγκιερ αλλά, κυρίως, ότι θα του δώσουν λίγη σημασία», κατέληξε ο δήμαρχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top