Πρωτοφανής ρατσιστική συμπεριφορά σε μετρό: "Να ελέγχετε κυρίως gay, επαίτες και μουσικούς"

Αυτούς θέλησαν να βάλουν στο στόχαστρο ελέγχων στο μετρό της Μαδρίτης

Πρωτοφανής ρατσιστική συμπεριφορά σε μετρό: "Να ελέγχετε κυρίως gay, επαίτες και μουσικούς"

​Την εντολή οι φύλακες του μετρό να ελέγχουν κατά προτεραιότητα τους ομοφυλόφιλους, τους επαίτες και τους μουσικούς που επιβιβάζονταν στους συρμούς, στο μετρό της Μαδρίτης, αποκάλυψε εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε στη δημοσιότητα. Ως αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της ασφάλειας του μετρό απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αφού η ετα��ρεία θεώρησε ότι θα έπρεπε να αποτρέψει την αποστολή του εγγράφου.

Μετά από εσωτερική έρευνα με αφορμή «το αξιοθρήνητο μήνυμα που έστειλε ένας υπάλληλος μιας εταιρείας ασφαλείας, η διεύθυνση (του μετρό) αποφάσισε να επιβάλει πειθαρχικά μέτρα εναντίον δύο υπαλλήλων και να καθαιρέσει από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής της ασφάλειας στη Μαδρίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημόσια εταιρεία.

Ο γενικός διευθυντής του μετρό θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των αστέγων «για να τους εξηγήσει τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις στο μετρό» της Μαδρίτης.

Τη λήψη άμεσων μέτρων απαίτησε το συνδικάτο UGT που αποκάλυψε το έγγραφο, ενώ η Ομοσπονδία Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων και Διαφυλικών της Μαδρίτης εξέφρασε «κατάπληξη και αγανάκτηση» για τις οδηγίες που δίνονταν στους φύλακες ασφαλείας. Όπως λένε, αυτές προσβάλουν «την ισότητα που διασφαλίζεται από το Σύνταγμα» και υποκινούν ομοφοβικές συμπεριφορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top