Η άτυχη χρονιά του... προβάτου η φετινή: Έτοιμοι να την υποδεχτούν οι Κινέζοι

9 στους 10 που θα γεννηθούν φέτος θα είναι άτυχοι

Η άτυχη χρονιά του... προβάτου η φετινή: Έτοιμοι να την υποδεχτούν οι Κινέζοι

​Το νέο έτος πρόβατο, αναμένεται να υποδεχτούν σήμερα οι Κινέζοι, οι οποίοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εορτασμούς για την υποδοχή του. Σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία, ωστόσο, η χρονιά πρόβατο θεωρείται η πιο …άτυχη, από τα 12 ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινεζικοί μύθοι θέλουν εννέα στους δέκα ανθρώπους που θα γεννηθούν τη χρονιά του προβάτου, να υποφέρουν από φοβερή ατυχία σε ολόκληρη τη ζωή τους και να μην μπορούν να εκπληρώσουν ποτέ τις επιδιώξεις τους.

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, πως τα μαιευτήρια και οι ομάδες προετοιμασίας γονέων είναι άδεια, με τους ιθύνοντες να υποστηρίζουν πως οι Κινέζοι αποφεύγουν να γεννήσουν... πρόβατα και υπάρχει μειωμένη κινητικότητα.

140131-china.jpg
Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την προηγούμενη χρονιά, αυτή του αλόγου που θεωρείται ευοίωνη, να σημειωθεί μίνι αύξηση των γεννήσεων.

Τα κινεζικά μέσα ήταν γεμάτα ιστορίες από έγκυες μητέρες από όλη τη χώρα, οι οποίες ζητούσαν από το γιατρό τους να επιφέρουν πρόωρο τοκετό τον Ιανουάριο, ή νωρίς τον Φεβρουάριο, για να αποφύγουν να γεννήσουν την …άτυχη χρονιά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top