Φαλσιανί: Θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Φαλσιανί: Θέλ��ι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

​Ο Ερβέ Φαλσιανί, πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC επανέλαβε στη Ρώμη την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θέλω να κάνω αναφορά σε ονόματα της λίστας, είναι αντικείμενο με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι δικαστές», δήλωσε ο Φαλσιανί, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» (La Cassaforte degli evasori), σε βιβλιοπωλείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχει έρθει στο φως μόνον το 1% του φαινομένου», πρόσθεσε ο Φαλσιανί, αναφερόμενος στις καταθέσεις στο εξωτερικό.

«Θεωρώ ότι το όλο θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί, πρώτα απ' όλα, από την πολιτική (ηγεσία). Με τα μέλη του Podemos συνεργαζόμαστε για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης. Την ίδια συνεργασία νομίζω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ελληνική κυβέρνηση, διότι οι φορολογικές απάτες και η φοροδιαφυγή, χωρίς την καθοριστική συμβολή νέων πολιτικών, δημοσιογράφων, και μη κυβερνητικών οργανώσεων, δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top