ΚΙ ΟΜΩΣ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είχε «φάει άκυρο» από τουλάχιστον 30 δουλειές!

Ένας λόγος παραπάνω για να μην το βάζουμε κάτω με την πρώτη απόρριψη

ΚΙ ΟΜΩΣ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είχε «φάει άκυρο» από τουλάχιστον 30 δουλειές!

​Ο Jack Ma είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, πριν γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, είχε δεχθεί απανωτές απορρίψεις, από τουλάχιστον 30 δουλειές!!!

Όπως αποκάλυψε ο επιτυχημένος επιχειρηματίας σε πρόσφατη συνέντευξή του, απέτυχε τουλάχιστον τρεις φορές στις εισαγωγικές εξετάσεις για το κολέγιο. Όταν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο των σπουδών, έκανε αιτήσεις σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές δουλειές και απορρίφθηκε από όλες!

«Πήγα για δουλειά στην αστυνομία, και μου είπαν ότι δεν είμαι καλός. Πήγα μέχρι και στο KFC, όταν αυτό ήρθε στην πόλη μου. Εικοσιτέσσερις άνθρωποι έκαναν αίτηση για τη δουλειά. Πήραν τους 23. Ήμουν ο μοναδικός που δεν πήραν», λέει ο ίδιος.

Αλλά και όταν ίδρυσε την δική του εταιρεία Alibaba το 1998, συνάντησε πολλά εμπόδια, αφού δεν παρουσίασε κανένα κέρδος τα τρία πρώτα χρόνια. Τότε αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πληρωμών, το Alipay, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία.

«Σε όσους είχα μιλήσει για το Alipay την εποχή εκείνη, μου είχαν πει πως ήταν η πιο χαζή ιδέα που είχα ποτέ. Δεν με ένοιαζε αν ήταν χαζή, εφόσον οι άνθρωποι μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν», λέει ο ίδιος, και δικαιώθηκε, αφού 800 εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν σήμερα. Βέβαια και η εταιρεία του Alibaba προσελκύει σήμερα περί τα 100 εκατομμύρια αγοραστές την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top