Οι ΗΠΑ θέλουν να επαναφέρουν τον θάλαμο αερίων για τη θανατική ποινή

Αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της θανάσιμης ένεσης

Το θέμα της επαναφοράς των βάρβαρων θαλάμων αερίων ως μορφή θανατικής ποινής, εξετάζει σοβαρά πολιτεία στην Αμερική, αφού αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της θανάσιμης ένεσης που χρησιμοποιείται σήμερα.

Στην Οκλαχόμα, συγκεκριμένα, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πιέζουν προκειμένου η πολιτεία να γίνει η πρώτη που θα επιτρέπει τη χρήση αζώτου για την εκτέλεση της θανατικής καταδίκης.

Οι θανατικές καταδίκες στη συγκεκριμένη πολιτεία έχουν αναβληθεί, αφού εξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά πόσο η μινταζολάμη, μία από τις τρεις ουσίες της θανάσιμης ένεσης που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για τον τερματισμό της ζωής των θανατοποινιτών, παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα.

Οι σωφρονιστικές αρχές της Οκλαχόμα γνωρίζουν ότι το εν λόγω ηρεμιστικό που θεωρείται το πιο αποτελεσματικό απ' όσα διατίθενται στην αγορά, δεν είναι η καλύτερη λύση για τη θανάτωση ενός ανθρώπου, ��φού τον περασμένο Απρίλιο, χρειάστηκαν 40 μαρτυρικά λεπτά για να πεθάνει ο Κλέιτον Λόκετ, στον οποίο είχε χορηγηθεί αυτή η ουσία.

Επιπλέον, οι βιομηχανίες αρνούνται να πουλήσουν πιο ισχυρά φάρμακα που θα προορίζονται για εκτέλεση θανατοποινιτών με θανάσιμη ένεση.

Οι βουλευτές της Οκλαχόμα, πάντως, έχουν έτοιμο το σχέδιο νόμου που προβλέπει την επαναφορά του θαλάμου αερίων και μάλιστα έχουν υπολογίσει το κόστος της κ��τασκευής του στα 300.000 δολάρια.

Η χρησιμοποίηση του αζώτου ώστε να στερείται ο καταδικασμένος σε θάνατο το οξυγόνο στο αίμα του, αντιστοιχεί για τους υποστηρικτές αυτής της μεθόδου σε έναν ανώδυνο θάνατο. «Δεν χρειάζεται καν γιατρός για να το κάνει. Είναι πολύ πιο πρακτικό και αποτελεσματικό», λέει ο βουλευτής Μάικ Κρίστιαν.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top