Ξέσπασμα ηπατίτιδας από κατεψυγμένα φρούτα στην Αυστραλία

Οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανή την αύξηση των κρουσμάτων

Ξέσπασμα ηπατίτιδας από κατεψυγμένα φρούτα στην Αυστραλία

​Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία, αφού τουλάχιστον δέκα άτομα διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα Α, έπειτα από κατανάλωση κατεψυγμένων φρούτων. Οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανή την αύξηση των κρουσμάτων τις προσεχείς μέρες.

Τα άτομα που προσβλήθηκαν από την ηπατίτιδα Α είχαν καταναλώσει κατεψυγμένες ποικιλίες φρούτων του δάσους - φράουλες, μούρα, βατόμουρα, σμέουρα και μύρτιλλα, τα οποία καλλιεργούνται, συλλέγονται και συσκευάζονται φρεσκοκατεψυγμένα σε μονάδες στη Χιλή και την Κίνα.

Όπως εκτιμάται, το ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α οφείλεται στις κακές συνθήκες υγιεινής και προμήθειας νερού, στο κινεζικό εργοστάσιο όπου συσκευάζονται τα φρούτα. Τα μέχρι στιγμής κρούσματα εντοπίστηκαν στη Β��κτώρια, στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ, ωστόσο είναι πιθανό να αυξηθούν, καθώς το εν λόγω προϊόν πωλείται σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εταιρεία Patties Foods έχει ήδη προχωρήσει στην ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από τα καταστήματα, όπως ενημερώνει σχετικά ο οργανισμός Food Standards Australia.

«Κάποιο προϊόν που είχε προμηθευτεί προηγουμένως από την πηγή, μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην αγορά και παίρνουμε το επιπρόσθετο προληπτικό μέτρο να ανακαλέσουμε όλα τα κατεψυγμένα φρούτα που προέρχονται από εκείνη τη συγκεκριμένη πηγή που βρίσκεται στην Κίνα, για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε επικεφαλής της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top