Ισπανία: Μαζί με την αλφαβήτα θα μαθαίνουν και σκάκι τα παιδιά!

Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία με ομόφωνη απόφαση της Βουλής

​Υποχρεωτικό μάθημα θα αποτελεί πλέον το σκάκι στα σχολεία της Ισπανίας, μετά από πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αφού συμφώνησαν ομόφωνα τα μέλη του Κογκρέσου της ιβηρικής χερσονήσου.

«Το κείμενο είναι μια σημαντική πολιτική δέσμευση, αλλά δεν είναι νομικά δεσμευτική, παρά την ομοφωνία του. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει στο μέλλον», δήλωσε ο σοσιαλιστής εκπρόσωπος, Πάμπλο Μαρτίν, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση.

chess-armenia_2056821b.jpg
Ο Πάμπλο Μαρτίν επισήμανε πως το εκπαιδευτικό σκάκι, μεταξύ άλλων, «αυξάνει τις στρατηγικές ικανότητες, τη μνήμη, σε μαθαίνει πώς να παίρνεις αποφάσεις υπό πίεση και αυξάνει τη συγκέντρωση και το κόστος είναι πολύ χαμηλό». Ο ίδιος επισήμανε πως όπως σε πολλά από τα γυμνάσια στις ΗΠΑ το μάθημα της μουσικής είναι υποχρεωτικό ή προτεινόμενο, έτσι και «εμείς μπορούμε να αφήσουμε για λίγο τα βιβλία και να εισαγάγουμε το σκάκι στο εκπαιδευτικό σύστημά μας».

Να σημειωθεί ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Girona και Lleida έδειξε πως οι μαθητές που μαθαίνουν σκάκι στο σχολείο αναπτύσσουν πολυεπίπεδη ευφυΐα, βελτιώνονται οι βαθμοί τους στα μαθηματικά και την ανάγνωση, δύο από τις αδυναμίες των Ισπανών.

zurich_3200906a.jpg

zurich2_3200907a.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top