Συναγερμός πάλι στην Κοπεγχάγη: Βρέθηκε ύποπτο πακέτο στο σημείο της 1ης αιματηρής επίθεσης

Εκκενώθηκε η περιοχή-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Συναγερμός πάλι στην Κοπεγχάγη: Βρέθηκε ύποπτο πακέτο στο σημείο της 1ης αιματηρής επίθεσης

​Συναγερμός σήμανε και πάλι στην Κοπεγχάγη αφού βρέθηκε ύποπτο πακέτο έξω από την καφετέρια όπου έγινε η πρώτη αιματηρή επίθεση το Σάββατο.

H περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Λίγα λόγια για τις επιθέσεις που έγιναν το Σάββατο

Στην πρώτη επίθεση, το Σάββατο, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας, ένας άνδρας γάζωσε ένα πολιτιστικό κέντρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μία εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης και στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς- ο οποίος έχει επανειλημμένα δεχθεί απειλές για την ζωή του λόγω των σκίτσων του Μωάμεθ που φιλοτέχνησε το 2007- με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Δανός ντοκιμαντερίστας, Φιν Νέργκααρντ και να τραυματιστούν 3 αστυνομικοί.

Έπειτα πυροβολισμοί έπεσαν στη 01:00 ώρα Ελλάδας κοντά στη συναγωγή της Κοπεγχάγης. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγο αργότερα και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο ένας στο πόδι και άλλος στο χέρι.

Ο φερόμενος ως δράστης των δύο επιθέσεων έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αρχές της χώρας άσκησαν ποινική δίωξη εις βάρος δύο ακόμα ατόμων σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη.

«Όχι» στην τρομοκρατία είπαν 30.000 άνθρωποι στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Κοπεγχάγης για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Απευθυνόμενη στο πλήθος, η πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ τόνισε ότι μια επίθεση εναντίον των Εβραίων της Δανίας συνιστά επίθεση εναντίον ολόκληρης της χώρας, αναφερόμενη στην επίθεση που σημειώθηκε στη συναγωγή και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 37χρονος Εβραίος φύλακας. «Απόψε θέλω να πω σε όλους τους Εβραίους της Δανίας: δεν είστε μόνοι» είπε η πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top