Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Στους -15 βαθμούς Κελσίου η Νέα Υόρκη- Χιόνι 30 εκατοστών στη Βοστόνη

Πρωτοφανής κακοκαιρία στις ανατολικές πολιτείες και στα κεντρικά της χώρας

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Στους -15 βαθμούς Κελσίου η Νέα Υόρκη- Χιόνι 30 εκατοστών στη Βοστόνη

Κύμα πρωτοφανούς κακοκαιρίας και πολικού ψύχους πλήττει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και τα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, οι σφοδρές χιονοπτώσεις κατευθύνονται από το Σάουθερν Πλέινς ανατολικά προς το Μιζούρι, το Άρκανσο, το νότιο Ιλινόι, το Τενεσί, το Κεντάκι, την Ιντιάνα και το Οχάιο.

Το Νάσβιλ μπήκε «στην κατάψυξη» και πτήσεις ακυρώθηκαν. Περισσότερα από 1.000 εκχιονιστικά προσπαθούν να καθαρί��ουν τους δρόμους, ενώ ο αριθμός των τροχαίων που σημειώθηκαν στους δρόμους ήταν εξαπλάσιος του αριθμού των ατυχημάτων που σημειώνονται συνήθως.

Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 25 εκατοστά στο Σινσινάτι, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά τροχαία στους δρόμους και να κλείσουν τα πανεπιστήμια.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν αργότερα σήμερα την Ουάσιγκτον, όπου το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 30 εκατοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του NWS Μπριάν Χάρλεϊ.

Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία έφθασε τους -15 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ της 16ης Φεβρουαρίου του 2003 που είχε φτάσει στους -12.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα σημειώθηκαν στο Ουότερταουν της Νέας Υόρκης, όπου καταγράφηκαν -36 βαθμοί Κελσίου αλλά οι άνεμοι ήταν ήπιοι, και στο Μάουντ Ουάσιγκτον του Νιου Χάμσιρ, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -37 βαθμούς, η αίσθηση του κρύου ωστόσο ήταν πιο έντονη λόγω των ανέμων που έπνεαν, τόνισε η Χάρλεϊ.

Στη Βοστόνη οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να καθαρίσουν το χιόνι ύψους 30 εκατοστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top