Σαρώνει η επιδημία χολέρας στη Μοζαμβίκη- 28 άνθρωποι έχουν πεθάνει

Έχουν προσβληθεί άλλοι 2.400

​Η επιδημία χολέρας έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους κι έχει προσβάλει άλλους 2.400, συνεχίζοντας έτσι να σαρώνει τη βόρεια Μοζαμβίκη.

Οι πρόσφατες εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή ευνοούν την εξάπλωση της επιδημίας, ενώ ανησυχία υπάρχει «για την πόλη Τέτε (κοντά στα σύνορα με το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε), όπου διαπιστώνουμε μια αναζωπύρωση των νέων κρουσμάτων με κατά μέσον όρο 70 εισαγωγές (σε νοσοκομεία) την ημέρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στο υπουργείο Υγείας της Μοζαμβίκης, Μ��ενίνια Ματσίνιε.

Η Μοζαμβίκη είναι μια χώρα όπου η κίνηση των προσώπων είναι ιδιαίτερα εύκολη και ενδέχεται να πληγούν και άλλες επαρχίες από την επιδημία.

Επιδημίες χολέρας ξεσπούν συχνά την περίοδο των βροχών, δηλαδή από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, αλλά η υγειονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις του Δεκεμβρίου, συνέδραμε ακόμα περισσότερο στην εξάπλωση της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top