ΑΥΤΟΣ είναι ο δράστης που σκόρπισε τον τρόμο στην Κοπεγχάγη-Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Πρώτη ανάρτηση: 15/02/2015, 00:00

ΑΥΤΟΣ είναι ο δράστης που σκόρπισε τον τρόμο στην Κοπεγχάγη-Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

​Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Δανίας, την φωτογραφία του δράστη ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για το μακελειό σε κτίριο της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά του ένας 40χρονος πολίτης, και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Η πρωθυπουργός της Δανίας όπως σας έχει γράψει το star.gr, έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια», στην οποία τελικά πήρε μέρος ένα άτομο, και όχι δυο, όπως αρχικά είχε ακουστεί.

Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας αναφέρουν πως έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

Η εν λόγω φωτογραφία του δράστη, είναι τραβηγμένη από κάμερα κλειστού κυκλώματος, ενώ το μαύρο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε μετά την επίθεση, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε πάρκινγκ.

b908q0scyaek4s8.jpg

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»:

Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον ισλαμισμό και την ελευθερία του Τύπου, όπου συμμετείχε και ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, ο οποίος προκάλεσε πολεμική το 2007 όταν δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη διατύπωση απειλών εναντίον του από ισλαμιστικές οργάνωσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.

140215213424_4516.jpg
Αυτός είναι και ο λόγος που τα δανέζικα μέσα συνέδεσαν εξαρχής την επίθεση με τρομοκρατία από τζιχαντιστή, καθώς ο Λαρς Βίλκς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα θανάτου της Αλ Κάιντα, όπως ακριβώς και οι σκιτσογράφοι της «Charlie Hebdo».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top