Έκρηξη σε αποθήκη χημικών στη Βαρκελώνη-Τοξικό πορτοκαλί σύννεφο κάλυψε την πόλη

Τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι

Έκρηξη σε αποθήκη χημικών στη Βαρκελώνη-Τοξικό πορτοκαλί σύννεφο κάλυψε την πόλη

​Ένα πορτοκαλί τοξικό σύννεφο κάλυψε τον ουρανό της Βαρκελώνης, έπειτα από έκρηξη σε αποθήκη χημικών, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων. Οι αρχές της Καταλονίας προειδοποίησαν τους κατοίκους όλων των γειτονικών πόλεων να παραμείνουν στα σπίτια τους, εξαιτίας του κινδύνου από το τοξικό σύννεφο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν δύο χημικά συστατικά αναμείχθηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια εκφόρτωσής τους από φορτηγά σε αποθήκη στην πόλη Ιγκουαλάντα (60 χλμ. Βορειοδυτικά της Βαρκελώνης), προκαλώντας φωτιά κα�� τραυματίζοντας τους εργαζομένους.

TOXIC1.jpg
Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι τα χημικά που εκλύθηκαν στον ουρανό ήταν κοκτέιλ νιτρικού οξέος και χλωριούχου σιδήρου, τα οποία και δημιούργησαν το πορτοκαλί σύννεφο.

Αμέσως αποκλείστηκαν οι δρόμοι μέσα και έξω από την πόλη, ενώ το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας διέταξε 65.000 κατοίκους στην Ιγκουαλάντα και σε άλλες πέντε γειτονικές πόλεις (Οδενα, Χόρμπα, Βιλανόβα δελ Καμί, Σάντα Μαργαρίτα δε Μοντμπουί και Σαν Μαρτί δε Τοους) να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μέχρι να διαλυθεί το τοξικό σύννεφο.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς αέρας στην περιοχή, επομένως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διασκορπιστεί το τοξικό σύννεφο», δήλωσε ο Καταλανός υπουργός Εσωτερικών Ραμόν Εσπαδελαρ, ενώ έλεγχοι γίνονται και στα συστήματα υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top