Βόρεια Κορέα: «Ας μετατρέψουμε ολόκληρη τη χώρα σε μία σοσιαλιστική νεραϊδοχώρα»

Εορτασμός 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας

Βόρεια Κορέα: «Ας μετατρέψουμε ολόκληρη τη χώρα σε μία σοσιαλιστική νεραϊδοχώρα»

Η Βόρεια Κορέα κυκλοφόρησε κατάλογο με περισσότερα από 300 νέα πολιτικά συνθήματα, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας και την απελευθέρωση της Κορεατικής Χερσονήσου από τους Ιάπωνες.

Τα συνθήματα ξεπερνούν τις 7.000 λέξεις που στη μετάφραση καταλαμβάν��υν πάνω από δύο σελίδες στην μεγάλου σχήματος εφημερίδα του κόμματος και καλούν τον λαό να βελτιωθεί σε μία ευρεία κατηγορία τομέων, όπως για παράδειγμα να φοράει «σχολικές ποδιές με περισσότερο στυλ» και «να καλλιεργεί σε ευρεία κλίμακα οργανικά προϊόντα».

«Ας φυσήξει ο ισχυρός άνεμος από τις ιχθυοκαλλιέργειες σε όλη τη χώρα!», «Ας γίνουν οι γυναίκες των αξιωματικών εξαρτημένες βοηθοί των συζύγων τους!», «Ας μετατρέψουμε ολόκληρη τη Βόρεια Κορέα σε μία σοσιαλιστική νεραϊδοχώρα μέσα από την κοινή επιχείρηση του στρατού και του λαού!» είναι μερικά από τα συνθήματα.

Τα νέα συνθήματα περιλαμβάνουν στοιχεία από αυτά που η Βόρεια Κορέα συχνά χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών της, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας: «Αν τολμήσει ο εχθρός να εισβάλει στη χώρα μας, εξοντώστε τους μέχρι τον τελευταίο ώστε να μην επιβιώσει κανένας τους για να υπογράψει την συνθήκη παράδοσής του».

Τα περισσότερα αντανακλούν τις μεγάλες ανάγκες του κράτους όπως την παροχή περισσότερου φαγητού στα παιδιά, την σταθερή προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Η φτωχή ασιατική χώρα έχει υποσχεθεί εδώ και χρόνια να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της, καθώς μαστίζεται από τις χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα, από την έλλειψη ηλεκτροδότησης και τη διεθνή απομόνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top