Tass: Συμφωνία εκεχειρίας για την ανατολική Ουκρανία

Ενόψει της συνόδου κορυφής της Τετάρτης

Tass: Συμφωνία εκεχειρίας για την ανατολική Ουκρανία

​Η ομάδα επαφής για την Ουκρανία κατέληξε σε συμφωνία για μια εκεχε��ρία στις ανατολικές, αυτονομιστές επαρχίες και σε ένα πρόγραμμα για την απόσυρση των βαρέων όπλων από την περιοχή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές. Βομβαρδισμοί με θύματα τουλάχιστον 15 άμαχους και στρατιώτες σημειώθηκαν σήμερα στο Κραματόρσκ.

Το Τass, επικαλούμενο πάντα την πηγή την οποία δεν κατονομάζει, σημειώνει ότι το νομικό καθεστώς των δύο αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και οι τοπικές εκλογές παραμένουν ακόμη θέματα υπό συζήτηση.

Η λεγόμενη "ομάδα επαφής" συναντήθηκε σήμερα στο Μινσκ, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής στην ίδια πόλη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Οι βομβαρδισμοί στην πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού και η έδρα της περιφερειακής, φιλοουκρανικής διοίκησης συνεχίστηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 63 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top