Πρόεδρος Ουκρανίας προς Δύση: στείλτε μας επειγόντως όπλα!

Κρατούσε διαβατήρια Ρώσων που πολεμούν στη χώρα του ενώ μιλούσε

Πρόεδρος Ουκρανίας προς Δύση: στείλτε μας επειγόντως όπλα!

Επείγουσα έκκληση προς τη Δύση να αποστείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, απηύθυνε από το Μόναχο και το βήμα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια ο Πέτρο Ποροσένκο.

Κραδαίνοντας διαβατήρια Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών στο Ντονμπάς, ο Ουκρανός πρόεδρος επιχείρησε να πείσει όσους διστάζουν να συναινέσουν στον εξοπλισμό του Κιέβου.

«Γνωρίζω ότι πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η ενίσχυση του ουκρανικού στρατού θα κλιμακώσει την βία. Αντιθέτως, εμείς πιστεύουμε ότι η έλλειψη αμυντικού εξοπλισμού πυροδοτεί επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας και συμβάλλει στην κλιμάκωση. Κατά τη διάρκεια της σύρραξης αποδείξαμε την υπευθυνότητά μας. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικό εξοπλισμό για να επιτεθούμε. Όσο πιο ισχυρή είναι η άμυνά μας τόσο πιο πειστική είναι η φωνή μας σε διπλωματικό επίπεδο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ποροσένκο ζήτησε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, οι φιλορώσοι σχεδιάζουν γενική επίθεση, με στόχο να καταλάβουν το υπο πολιορκία Ντεμπάλτσεβε και την Μαριούπολη.

Πάντως, δια στόματος της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία απέρριψε το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στο Κίεβο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top