Κέρι: Δεν υπάρχει ρήξη με την Ευρώπη για την ουκρανική κρίση

Σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας

Κέρι: Δεν υπάρχει ρήξη με την Ευρώπη για την ουκρανική κρίση

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο, αρνήθηκε σήμερα ότι έχει αναδυθεί ένα ρήγμα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Ευρώπη σχετικά με τη Ρωσία, έπειτα από σκληρή κριτική που άσκησαν εξέχοντες γερουσιαστές των ΗΠΑ στη Γερμανία και σε άλλες χώρες που αντιτίθενται στην αποστολή όπλων στον ουκρανικό στρατό.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε τον ρώσο ομόλογό του για τις δηλώσεις που έκανε χθες στη Διάσκεψη,οι οποίες, είπε, δεν συνέβαλαν στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ, άσκησε σκληρή κριτική στη Δύση, κατηγορώντας την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κάνουν πως δεν βλέπουν πως οι εθνικιστές στην Ουκρανία έχουν σκοπό την εθνοκάθαρση και πως επιδιώκουν να γεμίσουν τη χώρα με φονικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πρόκειται να γίνει τετραμερής τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ, του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο σε μια ύστατη προσπάθεια ειρήνευσης και αποφυγής κλιμάκωσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top