Κρ. Λαγκάρντ: Η σύνοδος των G20 να περάσει στη δράση!

Για να αποφευχθεί η υποχώρηση του ρυθμού της παγκόσμιας ανάπτυξης

​Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την Παρασκευή τις μεγαλύτερες οικονομίες της υφηλίου να «περάσουν στη δράση» για να αποφευχθεί η υποχώρηση του ρυθμού της παγκόσμιας ανάπτυξης, μερικές ημέρες πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι καιρός να περάσουμε στη δράση (...). Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Εάν δεν αναληφθεί δράση, το υπερδεξαμενόπλοιο της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να συνεχίσει να παραμένει κολλημένο στα αβαθή της ανεπαρκούς ανάπτυξης και της πενιχρής δημιουργίας θέσεων εργασίας», έγραψε η Λαγκάρντ στο μπλογκ της στον ιστότοπο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών της G20, οι οποίοι συναντώνται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην οικονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας, πρέπει να θέσουν επειγόντως σε εφαρμογή «φιλόδοξες» διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ικανές να διοχετεύσουν άλλα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top