Συνάντηση Μέρκελ -Ολάντ με Ποροσένκο και Πούτιν

Για να συζητήσουν περί του τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία

Συνάντηση Μέρκελ -Ολάντ με Ποροσένκο και Πούτιν

​Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσουν σήμερα, Πέμπτη, στο Κίεβο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και αύριο, Παρασκευή, στη Μόσχα τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν περί του τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Ενόψει της κλιμάκωσης της βίας τις τελευταίες ημέρες, η καγκελάριος και ο πρόεδρος Ολάντ εντείνουν τις προσπάθειές τους, οι οποίες συνεχίζονται επί μήνες, για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι επισκέψεις των δύο ηγετών στο Κίεβο και τη Μόσχα ανακοινώθηκαν και από τον πρόεδρο Ολάντ. «Η επιλογή της διπλωματίας δεν μπορεί να παραταθεί επ΄αόριστον» στην ουκρανική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Γαλλία θέλει να αποφύγει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να συζητήσει ενδεχόμενες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, τις οποίες ζητεί εδώ και μήνες η φιλοδυτική ουκρανική κυβέρνηση για να καταπολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Κέρι προτίθεται να προσφέρει επιπλέον 16,4 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top