Το ΙΚ πουλά τα παιδιά ως σκλάβους του σεξ και βάζει για βομβιστές άτομα με διανοητικό πρόβλημα!

Ανατριχιαστικά τα στοιχεία της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών

Το ΙΚ πουλά τα παιδιά ως σκλάβους του σεξ και βάζει για βομβιστές άτομα με διανοητικό πρόβλημα!
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών καταγγέλλει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για την απαγωγή παιδιών στο Ιράκ, για την πώληση τους ως «σκλάβους του σεξ», αλλά και για τον φρικιαστικό θάνατο νέων, τους οποίους σταυρώνουν ή θάβουν ζωντανούς.
«Πραγματικά, ανησυχούμε βαθιά για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες αυτών των παιδιών, ιδίως εκείνων που προέρχονται από μειονότητες και όχι μόνο», τόνισε η Ρενάτε Γουίντερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ως βομβιστές αυτοκτονίας και πληροφοριοδότες χρησιμοποιούνται περισσότερο αγόρια κάτω των 18 ετών και συνήθως θύματα του Ισλαμικού Χαλιφάτου πέφτουν παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, παιδιά από χριστιανικές κοινότητες, ακόμη και ανήλικοι σιίτες και σουνίτες.
«Είχαμε αναφορές ότι παιδιά, ιδίως παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο διανοητικό πρόβλημα, χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας, πιθανότατα χωρίς ούτε καν να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο έδειχνε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, περίπου οκτώ ετών ή και μικρότερα, να εκπαιδεύονται για να γίνουν στρατιώτες», είπε η κ. Γουίντερ.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους από το καλοκαίρι του 2014, όταν ίδρυσε «χαλιφάτο» στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν σε αυτήν την «εκστρατεία του τρόμου», όπως την αποκαλούν τα Η��ωμένα Έθνη.
Η Επιτροπή, η οποία εξέτασε για πρώτη φορά από το 1998 την κατάσταση όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών στο Ιράκ, έκανε λόγο για «συστηματικές εκτελέσεις παιδιών που ανήκουν σε θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, πολλές περιπτώσεις μαζικής εκτέλεσης αγοριών αλλά και αναφορές για αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις παιδιών ή ακόμη και παιδιά που τα έθαψαν ζωντανά».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top