Ξεκίνησαν τα αντίποινα για την δολοφονία του πιλότου: Η Ιορδανία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές

Ήταν κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας

Ξεκίνησαν τα αντίποινα για την δολοφονία του πιλότου: Η Ιορδανία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές

​Στην εκτέλεση δια απαγχονισμού δύο Ιρακινών τζιχαντιστών, κρατούμενων στις φυλακές της προχώρησε η Ιορδανία, σε αντίποινα για τη φρικτή δολοφονία του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές, τον οποίο, όπως σας ενημέρωσε το star.gr έκαψαν ζωντανό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι, οι δύο τζιχαντιστές που εκτελέστηκαν τα ξημερώματα είναι η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2008 για τη δολοφονία ενός Ιορδανού.

Μάλιστα η Σατζίντα επρόκειτο να απελ��υθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του Ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ.
Η φρικτή δολοφονία του Ιορδανού πιλότου έχει εξοργίσει και βυθίσει τη χώρα σε βαρύ πένθος.

Σημειώνεται ότι τα μεσάνυχτα πλήθος Ιορδανών συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία του Αμάν ζητώντας εκδίκηση και την γρήγορη εκτέλεση της Ιρακινής καμικάζι. Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες του πιλότου, αρκετοί νέοι φώναζαν: "Θάνατος, Θάνατος στο Ισλαμικό Κράτος".

Στην Καράκ, τη γενέτειρα του πιλότου, στη νότια Ιορδανία, δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο αργά χθες, κατηγορώντας τις αρχές ότι δεν ενήργησαν για να τον σώσουν. Οι πρεσβύτεροι της φυλής απηύθυναν έκκληση για ηρεμία.

Το υπουργείο Θρησκευμάτων ζήτησε από τους Ιορδανούς να προσευχηθούν σήμερα στη μνήμη του πιλότου σε όλα τα τζαμιά της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top