Aλεξάνδρεια: Ένας νεκρός από βόμβα- Τραυματίστηκε πατέρας και ο 12χρονος γιος του

Κοντά σε στρατόπεδο της αιγυπτιακής αστυνομίας

Aλεξάνδρεια: Ένας νεκρός από βόμβα- Τραυματίστηκε πατέρας και ο 12χρονος γιος του

Βόμβα εξερράγη κοντά σε στρατόπεδο της αιγυπτιακής αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν ένας άνδρας και ο 12χρονος γιος του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η βόμβα είχε στόχο ένα στρατόπεδο της αστυνομίας σε μια κατοικημένη περιοχή, αλλά απέτυχε να πλήξει τον στόχο της, σύμφωνα με άλλη πηγή. Οι αστυνομικοί είχαν μετατοπίσει τις εγκαταστάσεις τους σε ένα βαθμό, βάσει των διαταγών που έλαβαν από τους ανωτέρους τους μετά τις πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Αίγυπτος έχει μετατραπεί σε θέατρο κύματος επιθέσεων χωρίς προηγούμενο εναντίον της αστυνομίας και του στρατού και την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές έχουν αναλάβει οργανώσεις τζιχαντιστών. Οι οργανώσεις αυτές λένε ότι προβαίνουν στις ενέργειες αυτές σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή εναντίον των υποστηρικτών του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε εκλεγεί δημοκρατικά πριν ανατραπεί από τον αιγυπτιακό στρατό την 3η Ιουλίου 2013.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, κρυμμένου μέσα σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή, στο Κάιρο, χωρίς πάντως να προκληθούν ζημιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top