Η 30χρονη κόρη του Ερντογάν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές

Με το κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης»

Η 30χρονη κόρη του Ερντογάν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές

​Τα χνάρια του πατέρα της φαίνεται πως ακολουθεί η Σουμεγιέ Ερντογάν, κόρη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Η 30χρονη Σουμεγιέ, η μικρότερη κόρη του Τούρκου προέδρου, θα είναι υποψήφια με το κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου. Προς το παρόν, η οικογένεια Ερντογάν δεν έχει κάνει δημόσια δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

n_77750_1 (1).jpg
Αν η Σουμεγιέ εκλεγεί στην τουρκική βουλή θα είναι μια από τις περίπου τριάντα γυναίκες - βουλευτές που φορούν μαντήλα στο τουρκικό κοινοβούλιο, αφού υπολογίζεται ότι στις προσεχείς εκλογές η εκπροσώπηση του ��υναικείου φύλου θα αυξηθεί και θα υπάρχουν τουλάχιστον εξήντα γυναίκες, μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Τα τελευταία χρόνια, εκείνη συνοδεύει τον πατέρα της σε όλες τις περιοδείες του στο εξωτερικό, ασκώντας ρόλο συμβούλου εξωτερικής πολιτικής.

Η 30χρονη έχει σπουδάσει Ιστορία και Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, στις ΗΠΑ, και έχει μεταπτυχιακό από το London School of Economics σχετικά με τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις και την ανάπτυξη».

ImageHandler.jpg
Στους υποψηφίους του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» θα είναι και ο λογογράφος Αουντίν Ουνάλ, ο οποίος ήδη παραιτήθηκε από σύμβουλος του προέδρου για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Το κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) δεν θα δεχθεί υποψηφίους που κατέχουν θέσεις δημάρχων ή είναι αξιωματούχοι σε επαρχιακές διοικήσεις, εκτός από την υποψηφιότητα του δημάρχου Καισάρειας, Μεχμέτ Ουζασέκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top