Ρεκόρ υπερωκεάνιας πτήσης με αερόστατο

Ριψοκίνδυνος Καναδός σκαρφάλωσε στην κορυφή του παγωμένου Νιαγάρα

Ρεκόρ υπερωκεάνιας πτήσης με αερόστατο

​Σε ένα παγωμένο τείχος ύψους 55 μέτρων σκαρφάλωσε ο Γουίλ Γκάντ. Δίπλα του τα ορμητικά νερά των περίφημων καταρρακτών του Νιαγάρα.

Εξαιτίας του χιονιά οι καταρράκτες είναι κλειστοί για το κοινό. Έτσι ο ριψοκίνδυνος αναρριχητής βρήκε την ευκαιρία να επιχειρήσει την δύσκολη ανάβαση στον πάγο κι έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που τα κατάφερε.

Ο 47χρονος Καναδός είναι γνωστός για τις επικίνδυνες αναβάσεις του. Τώρα ήρθε αντιμέτωπος με τον πιο ισχυρό καταρράκτη στον κόσμο, όπου 150.000 τόνοι νερού ξεχύνονται από την κορυφή του με ταχύτητες που φτάνουν τα 112 χλμ/ώρα.

Εξίσου τολμηροί και οι δύο πιλότοι που κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ υπερωκεάνιας πτήσης με αερόστατο αερίου, τόσο σε απόσταση όσο και σε χρόνο. Ο Αμερικανός Τρόι Μπράντλεϊ και ο Ρώσος Λεονίτ Τουκτίγιεφ, οι δυο Αετοί όπως αποκαλούνται, ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο από την Ιαπωνία και οδεύουν προς την Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό όπου και θα προσγειωθούν αύριο.

Χειροκροτήματα ξέσπασαν στην αίθουσα ελέγχου της αποστολής, στο Διεθνές Μουσείο Αερόστατων στο Νέο Μεξικό όταν έσπασαν τα δύο ρεκόρ των 8.383 χλμ σε απόσταση και των 138 ωρών εν πτήση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top