Ξένος Τύπος: «Ο Βαρουφάκης, ο Ροκ Σταρ των Οικονομικών»- Αφιέρωμα από το CNN

Δημοσιογράφος του ABC τον παρομοιάζει με τον Μπαράκ Ομπάμα

Ροκ σταρ αποκαλεί ο γαλλικός και ιταλικός τύπος τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τα μέσα ενημέρωσης καταλαβαίνουν πως ο 53χρονος, Γιάνης Βαρουφάκης κέρδισε εκατοντάδες θαυμαστές και followers μέσω των τηλεοπτικών εμφανίσεων, του μπλογκ του και από τα ποιητικά "τιτιβίσματα" του για τα οικονομικά και τη λιτότητα» αναφέρει το CNN σε αφιέρωμα του.

H γερμανική Ηandelsblatt του προσδίδει τον τίτλο του «rock star» και δύο συντηρητικές εφημερίδες της Γερμανίας τον μέμφονται πως προκαλεί με βαριά λόγια, εναντίον της χώρας τους.

«Ποιός μπορεί να τα φτιάξει όλα για την Ελλάδα; Ο κύριος Τσίπρας πιστεύει ότι είναι ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός οικονομικών. Η δημοσιογράφος μας ρίχνει μια ματιά στον αυτοαποκαλούμενο "κατά λάθος" οικονομολόγο» επισημαίνει το αμερικάνικο δίκτυο.

Το CNN στο ρεπορτάζ του παρατηρεί πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δείχνει κανένα σημάδι που να προδίδει πως θα αλλάξει το προσωπικό του στυλ, συνεχίζει να γράφει στο μπλόγκ του και το twitter.

Η συνέντευξη στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC ήταν η πρώτη του ανάρτηση που είδαν σήμερα οι 144.000 χρήστες που τον ακολουθούν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχω επηρεαστεί από τον Κάρλ Μαρξ και τον Τζων Κέυνς αλλά έχω επηρεαστεί και από τους φιλελεύθερους. Είμαι ένας φιλελεύθερος κομμουνιστής ή καλύτερα φιλελεύθερος μαρξιστής» ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών στο αυστραλιανό ραδιόφωνο.

Ο αυστραλιανός τύπος αποκαλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, Αυστραλό, ενώ ο δημοσιογράφος του ABC τον παρομοίασε με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Με έναν τρόπο είστε "οπλισμένος" με αισιοδοξία όπως ήταν ο Ομπάμα όταν κέρδισε» αναφέρεςι χαρακτηριστικά.
Ευφάνταστο ήταν το σημερινό σκίτσο της Καθημερινής μετά την συνομιλία Ομπάμα- Τσίπρα, το οποίο έγραφε χαρακτηριστικά: «Τηλέφωνο ο πρόεδρος Ομπάμα. Τι θέλει; Αυτόγραφο του Βαρουφάκη».
Ο νέ��ς υπουργός οικονομικών έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για την ελληνική κρίση. Το 2012 μάλιστα είχε κάνει ντοκιμαντέρ για το Channel 4. «Όταν οι ταραχές και οι πολιτικοί πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις, οι Έλληνες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Η κατάθλιψη υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Στους δρόμους, στα γκράφιτι που καλύπτουν τους τοίχους. Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι. Δεν εμπιστεύονται τα μέσα ενημέρωσης, δεν εμπιστεύονται τους οικονομολόγους και πάνω από όλα δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς» έλεγε τότ�� χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο ίδιος παρομοίαζε τότε τις σχέσεις Ελλάδας- Ευρώπης με τον μύθο του Αισώπου για τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, λέγοντας πως οι Έλληνες δεν είναι οι τζίτζικες τη�� Γηραιάς Ηπείρου, αλλά προνοούν για τις ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top