ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι Κινέζοι για την διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Τι δήλωσε η εταιρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων

​Την «μεγάλη ανησυχία του» εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που ανακοινώθηκε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

«Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco» δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

Τι δήλωσε η εταιρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων: Εάν ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επιδιώξουν άλλη συνεργασία με την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, η εταιρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων φαίνεται πως στηρίζει την Ελλάδα και είναι έτοιμη να αναζητήσει διαφορετικές εκδοχές συνεργασίας, σε περίπτωση, που ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις μεταφορικών εταιρειών της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού μονοπωλίου και θεωρούμενος προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν, Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

«Εάν αποφασιστεί να συνεχιστούν (οι ιδιωτικοποιήσεις), θα συμμετάσχουμε. Εάν αποφασιστεί να μη γίνει η ιδιωτικοποίηση, θα δούμε πώς η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει τις σιδηροδρομικές της εταιρείες και εάν μπορεί εδώ να εμφανιστεί δυνατότητα για κοινή συνεργασία» είπε σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ρώσος αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ επενδυτική ασφάλεια στην Ελλάδα ζητούν και οι Γερμανοί βιομήχανοι

Ο γενικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Μάρκους Κέρμπερ, δήλωσε ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει τα σχέδιά του τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου με μικρή άνοδο των δημόσιων δαπανών. Θεωρεί μάλιστα ότι ίσως η νέα κυβέρνηση καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της ��ώρας ευκολότερα από τους προκατόχους της.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (Deutschlandfunk), ο Μάρκους Κέρμπερ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητες για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα.

«Για τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών η σημαντικότερη μεταρρύθμιση αφορά την επενδυτική ασφάλεια. Θα πρέπει δηλαδή να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης και να υπάρχει ένα ασφαλές νομικό πλαίσιο για τις επενδύσεις», ανέφερε.

«Θετικό θα ήταν επίσης η Ελλάδα να αποκτήσει ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, έτσι ώστε το κράτος να έχει περισσότερα χρήματα για να προχωρήσει σε δημόσιες επενδύσεις. Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός κρατικών επενδύσεων και ιδιωτικών, οι οποίες θα μπορούσαν να προέλθουν και από γερμανικές επιχειρήσεις, οδηγεί στην ανάπτυξη και στις νέες θέσεις εργασίας που χρειάζεται η Ελλάδα», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top