Οι εθνικότητες των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης στο ξενοδοχείο της Λιβύης

Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Οι εθνικότητες των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης στο ξενοδοχείο της Λιβύης

​Ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος υπήκοος, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας Νοτιοκορεάτης είναι μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης τζιχαντιστών στο πολυτελές ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη της Λιβύης, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά άτομα.

Το θάνατο του Αμερικανού και του Γάλλου επιβεβαίωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών ΗΠΑ και Γαλλίας. «Η Γαλλία καταδικάζει την επίθεση στο ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη, η οποία προκάλεσε το θάνατο εννέα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός Γάλλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε το θάνατο του Αμερικανού πολίτη. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο ενός πολίτη των ΗΠΑ στη Λιβύη. Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να δώσουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ταξίδευε με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ο Αμερικανός εργαζόταν σε υπηρεσίες παροχής ασφάλειας όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία εργαζόταν η Crucible LLC με έδρα την Βιρτζίνια.

Την επίθεση καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων για την «αποτρόπαια πράξη».

Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης τους πολιτικούς και τις φατρίες στη Λιβύη να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ για να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία που «έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην ασφάλεια της χώρας».

Την επίθεση πραγματοποίησαν δύο βαριά οπλισμένοι, οι οποίοι στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top