Αδέσποτες σφαίρες στους δρόμους: 4 νεκροί και 16 τραυματίες!

Οι αρχές αποδίδουν τα χτυπήματα στις συμμορίες ναρκωτικών

Αδέσποτες σφαίρες στους δρόμους: 4 νεκροί κα�� 16 τραυματίες!

​Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δεκαέξι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής μέσα στον Ιανουάριο από αδέσποτες σφαίρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια της πόλης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Πιο πρόσφατο περιστατικό η περίπτωση μιας 58χρονης γυναίκας, η οποία χτυπήθηκε στο κεφάλι ενώ κοιμόταν στο σπίτι της και ενός 12χρονου αγοριού που χτυπήθηκε στο πόδι, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν. Μια 21χρονη κοπέλα πέθανε την Κυριακή, αφού την πυροβόλησαν στο συκώτι.

Οι αρχές αποδίδουν τα χτυπήματα στις συμμορίες ναρκωτικών που δρουν στις φαβέλες (φτωχογειτονιές) του Ρίο. Η κυβέρνηση και οι διοργανωτές των Αγώνων επιμένουν, ωστόσο, ότι οι αθλητές και οι τουρίστες θα είναι ασφαλείς όταν επισκεφτούν τη χώρα στους Ολυμπιακούς το 2016.

Τα τελευταία χρόνια το Ρίο έχει επενδύσει αρκετά για να μεγαλώσει την αστυνομική δύναμη, ιδιαίτερα στις φαβέλες που για δεκαετίες δεν ακολουθούσαν τη νομοθεσία.

Οι επικριτές, ωστόσο, θεωρούν ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης δεν είναι βιώσιμη και η αρχική της επιτυχία έχει ξεθωριάσει.

Επιπλέον θεωρούν ότι τα χρήματα που απαιτούνται για κάτι τέτοιο, δεν είναι διαθέσιμα, αφού η χώρα προωθεί εκτεταμένα μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια να ανατάξει τα δημοσιονομικά της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top