ΤΕΛΟΣ στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του αεροσκάφους της AirAsia

Δεν έχουν εντοπιστεί οι 92 σοροί των επιβατών που αγνοούνται

ΤΕΛΟΣ στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του αεροσκάφους της AirAsia

​Ο ινδονησιακός στρατός σταμάτησε σήμερα τις επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού του αεροσκάφους της AirAsia, το οποίο συνετρίβη τον περασμένο μήνα, και ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν 92 αγνοούμενοι.

Από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, έχουν βρεθεί μόνο 70 σοροί από τους 162 συνολικά επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους.

«Η επιχείρηση διεξαγόταν επί 30 μέρες κι έτσι η κοινή ομάδα αποσύρθηκε. Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για τον εντοπισμό των αγνοούμενων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποναύαρχος Ουιντόντο, επικεφαλής του δυτικού στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας.

Η κακοκαιρία που μαίνεται εδώ και μέρες στη θαλάσσια περιοχή της Τζάβα, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ορατότητα, δυσχέραιναν τις προσπάθειες των δυτών να βρουν περισσότερες σορούς.

«Ίσως συνεχίσουμε να κάνουμε κανονικές επιχειρήσεις με τη βοήθεια των ψαράδων και των κοινοτήτων κοντά στις ακτές, για να βρούμε και άλλες σορούς», συνέχισε ο Ουιντόντο.

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου σχεδόν μία ώρα αφότου αναχώρησε από τη Σουραμπάγια, έχουν βρεθεί και εξετάζονται στο εργαστήριο. Από το δυστύχημα δεν επέζησε κανείς από τους 162 επιβαίνοντες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top