Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης η Νέα Υόρκη- Αναμένεται μία από τις σφοδρότερες ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ

Άδειοι οι δρόμοι- Ακυρώθηκαν πτήσεις- Δεν λειτουργούν τα ΜΜΜ

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης η Νέα Υόρκη- Αναμένεται μία από τις σφοδρότερες ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ

​Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η Νέα Υόρκη, θυμίζει πόλη- φάντασμα, εν αναμονή της μεγάλης χιονοθύελλας που έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Μάλιστα, μιλούν για μία από τις σφοδρότερες των τελευταίων χρόνων.

Οι δρόμοι έχουν αδειάσει, αεροπορικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι πολίτες συρρέουν στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να εφοδιαστούν τα απαραίτητα.

5-northeast-snowstorm-2014-pictures_75064_600x450.jpg

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες τη Νέα Υόρκη και τις γειτονικές αμερικανικές πολιτείες είναι «απειλητικά για τη ζωή», ενώ χαρακτηρίζει την επικείμενη χιονοθύελλα «ιστορική».

Από τη χειμερινή καταιγίδα, η οποία ενδέχεται να επιφέρει οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις, μπορεί και να πληγούν έως και 58 εκατομμύρια άνθρωποι.

winter-snow-storm-new-york-city-times-square-snow.jpg
Ο μετεωρολόγος Τσαντ Μάγιερς προειδοποίησε ότι οι ριπές ανέμου και η πτώση δέντρων πάνω σε γραμμές μεταφοράς ενέργειας μπορεί να αφήσουν εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μέρες.

Σύμφωνα με το CNN, η χιονόπτωση ήδη πυκνώνει, οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και ψυχρότερες.

blizzard-2013-boston.jpg
Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο καθώς και ο κυβερνήτης της πολ��τείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κάλεσαν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του την Τρίτη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στη λήψη έκτακτων μέτρων, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από τις 6 το πρωί της Τρίτης (ώρας Ελλάδας).

Έκτακτα μέτρα όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων έχουν ληφθεί επίσης στο Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη. Στη Φιλαδέλφεια, ο δήμαρχος Μάικλ Νούτερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top