ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ: με τα βλέμματα στραμμένα στις ελληνικές εκλογές-ΔΕΙΤΕ τι γράφουν!

Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον τους

​Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τις εκλογές στην Ελλάδα!

Περισσότεροι από 870 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος από αυτόν στις εκλογές του 2012, εκατοντάδες τεχνικοί, κάμερες και συνεργεία δεκάδων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικτύων, μια πανστρατιά ανθρώπων της Ενημέρωσης καλύπτουν την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.

Σε όλα τα πρωτοσέλιδα και στις σελίδες των ηλεκτρονικών Μέσων σε Ευρώπη και Αμερική είμαστε πρώτο θέμα!

Ο γαλλικός Τύπος υπενθυμίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι βρετανικές εφημερίδες επισημαίνουν πως αν και το αντιμνημονιακό κόμμα είναι το μεγάλο φαβορί, δεν αναμένεται να επιτύχει αυτοδυναμία και τα αμερικανικά δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι με μία νίκη ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους με τους δανειστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει ο ξένος τύπος, έχει υποσχεθεί, μεταξύ άλλων, στον ελληνικό λαό ότι θα "ακυρώσει" τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.

Reuters

Για το πρακτορείο "Reuters", o ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μία ιστορική νίκη. «Οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με την κάλπη να βγάζει κυβέρν��ση ΣΥΡΙΖΑ. Το αριστερό κόμμα έχει δεσμευτεί να αποσύρει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Με μία νίκη ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσε να προκύψει η πρώτη κυβέρνηση την ευρωζώνη που ανοιχτά έχει δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει τους αντιμνημονιακούς όρους στο πρόγραμμα δανεισμού της από την Ε.Ε και του ΔΝΤ».

reu1.jpg

Le Monde

Με τον τίτλο: «Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ;», η γαλλική εφημερίδα αναφέρει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. «Σύμφωνα με το εκλογικό του πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος, να ενισχύσει τις επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας». γράφει η Le Monde.

Στο σχετικό δημοσίευμα, η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης και προεκλογική αφίσα του κόμματος με τον ηγέτη του να ποζάρει χαμογελαστός. Για την Le Monde, η σημερινή κάλπη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα.

Liberation

Για την εφημερίδα Liberation : «Το Ριζοσπαστικό Κόμμα ΣΥΡIZA βαδίζει προς την εξουσία».
Η αριστερή εφημερίδα απεικονίζει τον ηγέτη του κόμματος , Αλέξη Τσίπρα, να κραδαίνει την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

libe.jpg
Le Figaro

«H Ελλάδα έτοιμη να φέρει στην εξουσία την ριζοσπαστική Αριστερά», γράφει η εφημερίδα Le Figaro. H δεξιά εφημερίδα επισημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών.

lefigarofr.jpg

ΒΒC

«Ελληνικές εκλογές: Το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙZΑ μάχεται σήμερα τη Νέα Δημοκρατία», γράφει το BBC επισημαίνοντας ότι, τα δύο κόμματα είναι αυτά που διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στην κάλπη με τους δύο ηγέτες των κομμάτων να εμφανίζονται χαμογελαστοί. «Οι Έλληνες οδηγούνται στις εκλογές που θα αλλάξουν πιθανότατα τους όρους επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές», σχολιάζει το BBC.

bbc1.jpg


Associated Press

«H Ελλάδα πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για το οικονομικό της μέλλον», γράφει το πρακτορείο Associated Press με την βρετανική εφημερίδα Guardian να αναπαράγει το δημοσίευμα. Το Associated Press υποστηρίζει επίσης ότι ο ΣYΡIZA είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών αν και, όπως επισημαίνει, δεν αναμένεται να πετύχει αυτοδυναμία.

Daily Telegraph

Κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας σαρώνει την Ευρώπη, κύμα στο οποίο πρωτοστατεί η Ελ��άδα, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

El Pais: Ελληνικές εκλογές, «νέοι παίκτες σε ένα… αρχαίο δράμα»

Η πολιτική και το δράμα είναι πάντα αλληλένδετα στην Ελλάδα, σημειώνει σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Pais, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι οι πρώτες που θα διεξαχθούν στο… χείλος της αβύσσου και της κοινωνικής πόλωσης. Οι ακραίες διακηρύξεις, η μονομαχία των υποψηφίων, η έντονη ρητορική των ηγετών και το πάθος των ψηφοφόρων ήταν στοιχεία που πάντοτε χαρακτηρίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας πριν από 40 χρόνια.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, είναι οι πρώτες εκλογές που το αποτέλεσμά τους θα κριθεί μεταξύ εκείνων που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και εκείνων που φοβούνται ότι θα χάσουν τα πάντα.

el-pais.jpg

Bloomberg

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να καθορίσουν εάν η χώρα που πυροδότησε την κρίση χρέους του 2010 θα παραμείνει στο δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή θα προκαλέσει τους πιστωτές της δημιουργώντας ένα προηγούμενο στην Ευρώπη», υπογραμμίζει σε άρθρο ανάλυση του για τις ελληνικές εκλογές το Bloomberg.

bloomberg.jpg

Al Jazeera

«Οι ελληνικές εκλογές αυξάνουν τους φόβους για επαπειλούμενο λουκέτο στην ευρωζώνη», γράφει ο τίτλος του αραβόφωνου δικτύου Al Jazeera.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων, έκανε την εκστρατεία του κηρύττοντας την ελπίδα ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου που σταθεροποίησαν την ελληνική οικονομία μετά την οικονομική κρίση του 2010. Η Ελλάδα ήρθε τότε αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε πακέτα στήριξης, ύψους έως και 240 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τους όρους του μνημονίου που επιβλήθηκαν από την τρόικα, την Κομισιόν αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ότι αφορά μέτρα λιτότητας που τέθηκαν σε εφαρμογή. Η Γερμανία, "ατμομηχανή" της Ευρωζώνης, και οι άλλοι ε��ρωπαίοι εταίροι κατηγορούν τους Έλληνες για κακοδιαχείριση των προβλημάτων τους , κι έχουν ήδη εκφράσει την απροθυμία τους να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους των δανείων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει σήμερα τις εκλογές, μία αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ε.Ε και την Ελλάδα είναι σχεδόν αναπόφευκτη», σχολιάζει η εφημερίδα.

alja.jpg

Τhe Telegraph

Για την βρετανική εφημερίδα "The Telegraph", τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δημιούργησαν σοβαρή κρίση στον τομέα της υγείας. Έπειτα από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, οι γιατροί που εργάζονται σε κλινικές που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που έχουν ανάγκη, έχουν γίνουν μάρτυρες μίας άνευ προηγουμένου κρίσης που δεν περίμενε ποτέ κανείς να δει στην Ελλάδα, με γυναίκες και παιδιά να υποσιτίζονται.

telegr.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top