Πτώματα, συντρίμμια και απόγνωση στην Μαριούπολη-Τουλάχιστον 20 νεκροί από βομβαρδισμό

Μια συγκλονιστική μαρτυρία και μια αυστηρή προειδοποίηση από την ΕΕ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 83 άτομα τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών.

sok2.jpg

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, φιλορώσοι αυτονομιστές εξαπέλυσαν επίθεση με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ σε κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης, όπου ζουν περίπου 500.000 πολίτες, καταστρέφοντας πολλά σπίτια και καταστήματα
Τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας πως παραβιάστηκε η συμφωνία ειρήνης του Μινσκ, αλλά και οι βασικές αρχές διεθνούς δικαίου και ανθρωπότητας.

«Όλος ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ. Τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με συγγενείς μας που ζουν στην πληγείσα από τους βομβαρδισμούς περιοχή», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας επιχειρηματίας.

sok3.jpg

Από την πλευρά τους, οι αυτονομιστές του Ντόνετσκ υποστηρίζουν πως δεν άνοιξαν πυρ κατά της Μαριούπολης.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter έγραψε πως το σημερινό περιστατικό αποτελεί μέρος μίας γενικότερης επίθεσης των φιλορωσικών δυνάμεων και μία κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας ειρήνης για την Ουκρανία στο Μινσκ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τους βομβαρδισμούς εναντίον της Μαριούπολης και προειδοποίησε πως αυτή η κλιμάκωση των συγκρούσεων θα επιδεινώσει σοβαρά τις σχέσεις με τη Ρωσία

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top