Ρολόι της Αποκάλυψης: Η καταστροφή του κόσμου απέχει μόλις… τρία λεπτά!

Ο δείκτης μετακινήθηκε κατά δύο λεπτά προς τα εμπρός

Ρολόι της Αποκάλυψης: Η καταστροφή του κόσμου απέχει μόλις… τρία λεπτά!

​Ο δείκτης του «Ρολογιού της Αποκάλυψης», που συμβολίζει την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, μετακινήθηκε κατά δύο λεπτά προς τα εμπρός και πλέον δείχνει «μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά».

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε την Πέμπτη, το Συμβούλιο Πυρηνικών Επιστημόνων, που είναι υπεύθυνο για το «Ρολόι της Αποκάλυψης». Πρόκειται για έναν οργανισμό, τον οποίο αποτελούν 18 Νομπελίστες και κρίνει πολύ αυξημένη την πιθανότητα μιας παγκόσμιας καταστροφής εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αν δεν σταματήσει η κούρσα των πυρηνικών όπλων.

buletin-3-minutes.jpg
«Η ώρα είναι πλέον είναι 23:57», τόνισε η Κένετ Μπένεντικτ, η πρόεδρος του Συμβουλίου το οποίο το 1947 δημιούργησε αυτό το ρολόι που τότε συμβόλιζε την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από τα πυρηνικά όπλα.

Για την ιστορία, ο δείκτης του ρολογιού είχε μετακινηθεί τελευταία φορά στις 10 Ιανουαρίου του 2012, όταν προχώρησε κατά ένα λεπτό. Τόσο κοντά στα «μεσάνυχτα» είχε βρεθεί ξανά μόνο το 1984, όταν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την τότε ΕΣΣΔ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.

Το 1953 μετά τα πρώτα τεστ της βόμβας υδρογόνου, βρέθηκε δύο λεπτά πριν ��α «μεσάνυχτα», ενώ η μεγαλύτερη απόσταση από την καταστροφή καταγράφηκε το 1991, όταν έδειξε 17 λεπτά πριν το «τέλος του κόσμου» τότε, δηλαδή, που έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top