ΔΕΙΤΕ που βρίσκεται το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η «Κοιλάδα» τρομάζει ακόμη και την Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ που βρίσκεται το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

​Σκηνές από αστυνομική ταινία θυμίζουν οι φωτογραφίες από την κοιλάδα του Χουάρες στα σύνορα Τέξας και Μεξικού!

juarez_0.jpg
Η περιοχή είναι γεμάτη από φυτείες βαμβακιού και πόλεις φαντάσματα αλλά έχει γίνει και το βασίλειο των καρτέλ των ναρκωτικών.

juarez3.jpg
Η κοιλάδα για τρία συνεχόμενα χρόνια θεωρούταν η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο.

juarez7.jpg
Τα μέλη των εγκληματικών καρτέλ έχουν κυριαρχήσει στην πόλη και δεν διστάζουν να δολοφονήσουν ψυχρά όποιον παρεμποδίζει τις επιχειρήσεις τους.

juares2.jpg
Η κοιλάδα έχει γίνει ένα σημείο διακίνησης ναρκωτικών, εμπορίου λευκής σαρκός και παράνομης μετακίνησης μεταναστών.

Οι κάτοικοι δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους προκειμένου να προστατευθούν από τις ανταλλαγές πυρών των συμμοριών, που προτιμούν να ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους στην μέση του δρόμου.

juarez136.jpg
Κάποτε η περιοχή είχε πληθυσμό 60.000 κατοίκων, ωστόσο λόγω της άνθησης της παράνομης δραστηριότητας σε αυτή, εγκαταλείφθηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει 5.000 κάτοικοι.

juerz8.jpg
Οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει ασχολούνται με τις βαμβακοκαλλιέργειες αλλά και τα θελήματα των βαρόνων των ναρκωτικών.

juarez10.jpg
Ένας από τους κατοίκους δήλωσε ότι: «Έχουμε συνηθίσει το θέαμα των πτωμάτων στον δρόμο. Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη καθώς το 2009 οι αστυνομικοί που επιχείρησαν να ελέγξουν το καρτέλ "Sinaloa", εκτελέστηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Τώρα τον έλεγχο της περιοχής τον έχουν οι έμποροι ναρκωτικών και η αντίσταση σε αυτούς κοστίζει ζωές».

juarez1.jpg
Οι βαρόνοι των ναρκωτικών έχουν θέσει και σύνορα στην αστυνομία, που δεν τολμά να παραβιάσει καθώς όποιος αστυνομικός προσπάθησε να ελέγξει τα καρτέλ έχει βασανιστεί και εκτελεστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top