Απίστευτες εικόνες: Οι ουρανοξύστες του Ντουμπάι «σκίζουν» τον ουρανό

Τα κτίρια φαίνονται σαν να «επιπλέουν» στα σύννεφα

Απίστευτες εικόνες: Οι ουρανοξύστες του Ντουμπάι «σκίζουν» τον ουρανό

​Απίστευτες φωτογραφίες απεικονίζουν τους ψηλότερους ουρανοξύστες στο Ντουμπάι όπως δεν τους έχετε ξαναδεί ποτέ.

dubai11_0.jpg
Ο φωτογράφος Daniel Cheong ανέβηκε στα πιο ψηλά κτίρια της μητρόπολης των Αραβικών Εμιράτων και κατάφερε να αιχμαλωτίσει με το φακό του τις μαγικές στιγμές που η πόλη βυθίζεται στην ομίχλη.

dubai9_0.jpg
Οι σουρεαλιστικές φωτογραφίες του 52χρονου ερασιτέχνη, στελέχους της Microsoft, έχουν τραβηχτεί από τρία διαφορετικά σημεία, με το χαμηλότερο να φτάνει τους 73 ορόφους σε ύψος. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα κτίρια από ψηλά σαν να «επιπλέουν» στον ουρανό, αφού τρυπάνε στην κυριολεξία την ομίχλη.

dubai6_0.jpg
Ο φωτογράφος υπολογίζει ότι έχει επισκεφτεί πάνω από 25 ουρανοξύστες μέσα σε έξι χρόνια και έχει τραβήξει πάνω από 300 φωτογραφίες της πόλης από ψηλά. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «ταρατσάκια», και θεωρεί ότι το Ντουμπάι είναι πιο ελκυστικό όταν απεικονίζεται από το πιο ψηλό σημείο.

dubai2_0.jpg
«Το Ντουμπάι είναι η επιτομή της αρχιτεκτονικής. Είναι πολύ μοντέρνο και φουτουριστικό και όταν πέφτει η ομίχλη, είναι σαν πόλη από ταινία επιστημονικής φαντασίας», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θα συνεχίσω να κυνηγάω την ομίχλη στο Ντουμπάι – πάντα θέλω να εντυπωσιάζω».

dubai3_0.jpg
dubai1_0.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top