Πάπας: «Οι καθολικοί δεν χρειάζεται να γεννάνε σαν τα κουνέλια»

«Να παρακολουθείτε τον έμμηνο κύκλο των γυναικών σας»

Πάπας: «Οι καθολικοί δεν χρειάζεται να γεννάνε σαν τα κουνέλια»

​Να κάνουν παιδιά, αλλά «όχι σαν τα κουνέλια», κάλεσε τους Καθολικούς ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τον οικογενειακό προγραμματισμό, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στο Βατικανό, έπειτα από την επίσκεψή του στις Φιλιππίνες.

Ο ποντίφικας επανέλαβε την αντίθεση της Καθολικής εκκλησίας στη χρήση προφυλακτικών, ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για υπεύθυνη «ρύθμιση» της τεκνοποίησης, όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση του έμμηνου κύκλου της συζύγου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προϋπόθεση του μυστηρίου του γάμου «είναι να είναι κανείς ανοικτός στη ζωή», δηλαδή την τεκνοποίηση, ωστόσο πρόσθεσε: «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως για να είναι καλοί Καθολικοί, θα πρέπει να είναι σαν τα κουνέλια. Όχι. Το να είσαι γονιός σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο Πάπας ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση γυναίκας που ήταν έγκυος στο όγδοο παιδί της, έχοντας ήδη κάνει επτά παιδιά με καισαρική. Την χαρακτήρισε ανεύθυνη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είπε «πιστεύω στο Θεό». Αλλά ο Θεός μας έδωσε μέσα να είμαστε υπεύθυνοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top