Αδέλφια Κουασί: στα 10 τους βρήκαν την έγκυο μητέρα τους νεκρή από υπερβολική δόση χαπιών!

ΔΕΙΤΕ τι λέει μια κοινωνική λειτουργός που τους γνώριζε

Αδέλφια Κουασί: στα 10 τους βρήκαν την έγκυο μητέρα τους νεκρή από υπερβολική δόση χαπιών!

​Για τα «τραυματισμένα» παιδικά χρόνια των αδελφών Κουασί, που σκόρπισαν τον θάνατο στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου με απόλυτη ψυχρότητα, μίλησε στη γαλλική ιστοσελίδα «Reporterre», η εθελόντρια κοινωνική λειτουργός Εβελίν.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, ο Σαΐντ και ο Σερίφ Κουασί ήταν δύο πολύ γλυκά και αξιολάτρευτα παιδιά. Όμως, μια σειρά τραυματικών εμπειριών στην τρυφερή ηλικία των 12 και 10 ετών αντίστοιχα, άλλαξε εντελώς την ζωή τους!

Συγκεκριμένα, επιστρέφοντας μια μέρα από το σχολείο για το μεσημεριανό γεύμα, ο Σερίφ και ο Σαΐντ βρήκαν τη μητέρα τους, η οποία ήταν έγκυος στο έκτο της παιδί, νεκρή στο κέντρο του διαμερίσματος όπου διέμεναν, από υπερβολική δόση χαπιών.

untitledeuieyuiey.jpg
Η Εβελίν η οποία βοηθούσε στη δεκαετία του 1990 παιδιά με κατάθλιψη στο Παρίσι, κάνοντας μαζί τους δραστηριότητες, δήλωσε ότι «λάτρευα και τα δύο τα αγόρια».

Σε μία από τις εξόδους τους, η Εβελίν είχε επισκεφθεί με τον Σαΐντ και τον Σερίφ τη Eurodisney και περιγράφει τον νεότερο, τον Σερίφ ως «συναισθηματικά δεμένο με τον Μίκι Μάους».

Για τον Σαΐντ αποκάλυψε ότι ήταν «πιο επιφυλακτικός» και «επιρρεπής στο κλάμα».

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό, ο Σερίφ ήταν «πιο άτακτος και κατά περιόδους» και πως ο Σαΐντ παρότι ήταν μεγαλύτερος δεχόταν τον Σερίφ ως τον «αρχηγό» τους.

Ακόμα, όπως λέει η Εβελίν, παρά την προβληματική πλευρά του Σερίφ, εκείνη έτρεφε μεγάλη συμπάθεια για αυτόν.

«Το λάτρευα αυτό το παιδί. Το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να του μιλήσεις γλυκά και να τον πάρεις στην αγκαλιά σου και εκείνος θα ηρεμούσε. Τον έβρισκα αρκετά ευσυγκίνητο» θυμάται.

Τα δύο αδέλφια ήταν αχώριστα, ενώ η ίδια περιγράφει με λεπτομέρειες την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής τους: «Λίγους μήνες μετά την εκδρομή στη Eurodisney, ο Σερίφ επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο, συνοδευόμενος πάντα από τον μεγαλύτερο αδελφό του. Βρήκαν τη μητέρα τους να κείτεται νεκρή στο κέντρο του διαμερίσματος. Νεκρή από ποια αιτία; Είχε πάρει πάρα πολλά χάπια. Οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία».

Δυο χρόνια αργότερα, το 1994, τα αδέλφια εστάλησαν σε ένα ορφανοτροφείο στην Κορέζ, μαζί με τη μεγαλύτερή τους αδελφή κι έναν από τους μικρότερους αδελφούς τους.

iu.jpg
��υτό ήταν το ορφανοτροφείο

Εκεί, ο Σερίφ είχε μεγάλη κλίση στο ποδόσφαιρο και οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα διέγραφε λαμπρή καριέρα. Ο Σαΐντ, από την άλλη, ήταν «εκλεπτυσμένος και ενέπνεε σεβασμό», σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός πρώην συμμαθητή τους που κατονομάζεται από τα γαλλικά μέσα με το ψευδώνυμο Πιέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top