ΠΟΛΙΚΟ ψύχος αναμένεται στην Βρετανία- Θερμοκρασίες χαμηλότερες από το Έβερεστ!

Ένας ηλικιωμένος νεκρός κάθε 7 λεπτά προειδοποιούν οι αρχές

ΠΟΛΙΚΟ ψύχος αναμένεται στην Βρετανία- Θερμοκρασίες χαμηλότερες από το Έβερεστ!

Κίτρινος συναγερμός για σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό έχουν εκδοθεί στη Βρετανία καθώς από απόψε αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Η Σκωτία ετοιμάζεται για την πιο κρύα νύχτα εδώ και τρία χρόνια, καθώς απόψε το θερμόμετρο αναμένεται κατά τόπους, να δείξει 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν, δηλαδή θερμοκρασία χαμηλότερη κι από αυτή στο όρος Έβερεστ!

Η κακοκαιρία οφείλεται σε ψυχρά ρεύματα αέρα από την Αρκτική και έχει ήδη προκαλέσει χάος στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες. Οι αρχές προειδοποίησαν τους αυτοκινητιστές να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Το πρωί η αστυνομία στο Ντέβον και στην Κορνουάλη κατέγραψε 21 τροχαία μόνο μέσα σε 2 ώρες.

Ο πάγος και η ομίχλη προκάλεσαν προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, όπου τουλάχιστον δυο πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να προσέχουν τους ηλικιωμένους καθώς οι στατιστικές μιλούν για το ενδεχόμενο να χάνει τη ζωή του ένας ηλικιωμένους κάθε 7 λεπτά λόγω του ψύχους.

Στην Ιταλία, 4 σκιέρ παγιδεύτηκαν από χιονοστιβάδα σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Ένας 60χρονος και μια 46χρονη έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν με υποθερμία στο νοσοκομείο. Π��ιν από μια εβδομάδα άλλοι δύο σκιέρ είχαν χάσει τη ζωή τους 14 χλμ. πιο βόρεια. Οι αρχές προειδοποιούν ότι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο κίνδυνος χιονοστιβάδων είναι πολύ αυξημένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top