Το απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα: Ουρές πολιτών έξω από καταστήματα για ένα μπουκάλι γάλα

Τεράστιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά

Το απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα: Ουρές πολιτών έξω από καταστήματα για ένα μπουκάλι γάλα

​Η κρίση στη Βενεζουέλα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο κόσμος που σχηματίζει τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα χάνει την υπομονή του και προκειμένου να εξασφαλίσει τα βασικά αγαθά έρχεται στα χέρια.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι αρχές σε πολιτείες της χώρας που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε αγαθά αποφάσισαν να απαγορεύσουν την πολύωρη αναμονή σε ουρές έξω από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

Οι Πολιτείες Φαλκον,Μπολίβαρ και Γιαρακούι απαγόρευσαν στους πολίτες να στήνονται από τη νύχτα έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να προλάβουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης. Οι ελλείψεις σε βασικά είδη, από το γάλα μέχρι το χαρτί τουαλέτας, επιδεινώθηκαν μετά την προσωρινή διακοπή στη διανομή τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πολλοί πολίτες από τη Βενεζουέλα περιμένουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα πεζοδρόμια -κάποιοι στήνουν ακόμη και αιώρες για να ξεκουράζονται- μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά για να προμηθευτούν τα αναγκαία.

Η κρίση πυροδοτεί φήμες ακόμη και για πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου της χώρας Νίκολας Μαδούρο. Σύμφωνα με τον Μαδούρο η κρίση στη χώρα του οφείλεται στον οικονομικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον της η ντόπια ελίτ, τα ξένα μέσα ενημέρωσης και η αντιπολίτευση με την ενθάρρυνση της Ουάσιγκτον.

Η δημοτικότητά του έχει πέσει στο 20% και ο διάδοχος του Τσάβες βρίσκεται στο εξωτερικό προκειμένου να αναζητήσει επειγόντως χρήματα. Η οικονομία της χώρας του είχε σχεδιαστεί με την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται στα 120 δολάρια ενώ σήμερα έχει πέσει στα 45. Σήμερα έφτασε στη Μόσχα προκειμένου με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν η χώρα του οποίου επίσης πλήττεται από την πτώση του πετρελαίου να αναζητήσει τρόπους ώστε ο ΟΠΕΚ να αλλάξει πολιτική.

Την Δευτέρα η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας μετέδωσε την ανακοίνωση του Μαδούρο ότι η χώρα θα λάβει «πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» από τις τράπεζες του Κατάρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top