ΦΡΙΚΗ: Σκότωσαν γυναίκα την ώρα που γεννούσε-«Το μισό βρέφος είχε ήδη βγει από τη μήτρα της»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μαρτυρία

ΦΡΙΚΗ: Σκότωσαν γυναίκα την ώρα που γεννούσε-«Το μισό βρέφος είχε ήδη βγει από τη μήτρα της»

​Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη σφαγή στη Νιγηρία από την Μπόκο Χαράμ, η οποία σκόρπισε το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Οι ιστορίες των αυτοπτών μαρτύρων για τις φρικαλεότητες της οργάνωσης προκαλούν ανατριχίλα, με την μία να ξεπερνάει τα όρια του ανθρώπινου νου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, στην πόλη Μπάγκα εκτέλεσαν μια γυναίκα την ώρα που έφερνε στον κόσμο το παιδί της!

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας: «Το μισό βρέφος είχε ήδη βγει από τη μήτρα της μητέρας του και εκείνη την ώρα η γυναίκα σκοτώθηκε (από πυρά)».

«Σκότωσαν τόσο πολλούς ανθρώπους. Είδα ίσως και περί τους 100 να σκοτώνονται εκείνη την ημέρα στην Μπάγκα. Έτρεξα να κρυφτώ μέσα στους θάμνους. Την ώρα που τρέχαμε, πυροβολούσαν και σκότωναν», συνεχίζει ο ίδιος.

Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος ξέφυγε από την Μπάγκα αφού κρυβόταν επί τρεις ημέρες, είπε ότι «περπατούσε πάνω σε πτώματα» καθώς προσπαθούσε να διαφύγει μέσα από τους θάμνους. Μία γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας προσθέτει: «Δεν ξέρω πόσα αλλά υπήρχαν πτώματα όπου κι αν κοίταζες».

Οι μαρτυρίες των κατοίκων συμβαδίζουν με τους ισχυρισμούς τοπικών αξιωματούχων που κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών, αλλά και με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο για πτώματα σε αποσύνθεση να κείτονται στους δρόμους.

Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες από μία μέρα πριν και τέσσερις μέρες μετά την επίθεση, ανέφερε ότι στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης που έγινε στις 3 Ιανουαρίου, ήταν πολίτες που βοηθούσαν εθελοντικά στο στρατό.

Όπως φαίνεται στις ��εροφωτογραφίες, έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα! «Αυτές οι λεπτομερείς φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις διαστάσεις της καταστροφής στις δύο πόλεις, μία εκ των οποίων σχεδόν εξαφανίστηκε από τον χάρτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών», ανακοίνωσε ο ερευνητής της Αμνηστίας σε θέματα της Νιγηρίας, ο Ντάνιελ Έιρ.

Σύμφωνα με τον Έιρ πρόκειται για τη «μεγαλύτερη και πιο καταστροφική» επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο πλαίσιο της επιχείρησης της οργάνωσης να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Οι σκόπιμες δολοφονίες αμάχων και η καταστροφή της περιουσίας τους από την Μπόκο Χαράμ συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θα πρέπει να διερευνηθούν δεόντως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top