ΙΣΤΟΡΙΚΗ ανάβαση: ορειβάτες αναρριχήθηκαν σε ύψος 900 μέτρων χωρίς εξοπλισμό!

Στην κορυφή του Ελ Καπιτάν, του φημισμένου βράχου που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι

​Δύο ορειβάτες ολοκλήρωσαν την Τετάρτη μία ιστορική ανάβαση 19 ημερών στην κορυφή του Ελ Καπιτάν, του φημισμένου βράχου που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς αναρριχήθηκαν σε ύψος 900 μέτρων χωρίς εξοπλισμό.

el-capitan-free-climb-ascent-kevin-jorgeson-tommy-caldwell-3.jpg
Ο 36χρονος Τόμι Κάλντγουελ και ο 30χρονος Κέβιν Τζόργκεσον έφθασαν στην κορυφή του Ελ Καπιτάν στις 3:30 μμ (02:30 ώρα Ελλάδας).

el-capitan-free-climb-ascent-kevin-jorgeson-tommy-caldwell-6.jpg
Ο Ελ Καπιτάν είναι ένας κάθετος μονολιθικός σχηματισμός από γρανίτη με ύψος 900 μέτρα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αναρριχητές σε όλον τον κόσμο.

el-capitan-free-climb-ascent-kevin-jorgeson-tommy-caldwell-8.jpg
Οι δύο άνδρες είναι οι πρώτοι ορειβάτες που αναρριχήθηκαν στην αποκαλούμενη Dawn Wall, την πιο απότομη και σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά του βράχου χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους, χωρίς τη βοήθεια γάντζων και σχοινιών παρά μόνο σχοινιών ασφαλείας για την περίπτωση πτώσης.

el-capitan-free-climb-ascent-kevin-jorgeson-tommy-caldwell-12.jpg
Πραγματοποίησαν την ανάβαση στον βράχο σε στάδια, ξεκινώντας στις 27 Δεκεμβρίου, κι αναμένονταν στην κορυφή του το μεσημέρι της Τετάρτης.
el-capitan-free-climb-ascent-kevin-jorgeson-tommy-caldwell-16.jpg
el-capitan-free-climb-ascent-kevin-jorgeson-tommy-caldwell-20.jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top