Η Τουρκία δεν είναι και τόσο Charlie

Mπλοκάρει τις ιστοσελίδες που έχουν το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo

Η Τουρκία δεν είναι και τόσο Charlie

Εντολή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Τουρκίας να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε όσες ιστοσελίδες παρουσιάζουν το πρωτοσέλιδο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με το σκίτσο του Μωάμεθ εξέδωσε δικαστήριο της Τουρκίας.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο τυπογραφείο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ήταν η μοναδική που αναδημοσίευσε τέσσερις σελίδες του τελευταίου τεύχους του Charlie Hebdo.

H απόφαση ελήφθη έπειτα από «πολλές διαβουλεύσεις», έγραψε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας στο Twitter.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια.

Στα γραφεία της στην Άγκυρα ισλαμιστές διαδηλωτές κρέμασαν πανό σε έναν κοντινό τοίχο τα οποία έγραφαν: «Η πρόκληση του Charlie συνεχίζεται».

«Όσοι περιφρονούν τις ιερές αξίες των μουσουλμάνων δημοσιεύοντας τα σκίτσα που λένε ότι παρουσιάζουν τον προφήτη μας είναι προφανώς ένοχοι για πρόκληση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιαλτσίν Ακντογάν, ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σχεδιάστηκε με δάκρυα»- ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ με το που κυκλοφόρησε το ιστορικό τεύχος του Charlie Hebdo

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο «Charlie Hebdo»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top