Το απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα: Έβαλαν το στρατό να φυλά τα σούπερ μάρκετ

Δύσκολες στιγμές περνά η χώρα του Ούγκο Τσάβες

Δύσκολες στιγμές περνά η χώρα του Ούγκο Τσάβες και τώρα του Νίκολας Μαδούρο. Μετά την οικονομική κρίση και τις συνεχείς υποτιμήσεις του νομίσματος, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας αντιμετωπίζουν τώρα και σοβαρές ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ όπο�� σχηματίζονται ουρές τετραγώνων και η κυβέρνηση έστειλε το στρατό για να επιβάλλει την τάξη.

Ο λόγος που η κυβέρνηση του Καράκας α��αγκάστηκε να πάρει αυτά τα μέτρα είναι για να αποτραπούν επεισόδια και λεηλασίες όπως έγινε τις μέρες των γιορτών. Οι ελλείψεις στα σούπερ μάρκετς άρχισαν να γίνονται αισθητές από τα τέλη Δεκεμβρίου οπότε οι πολίτες βρίσκουν μπροστά τους άδεια ράφια.

soldados.jpg

Το πρόβλημα, μάλιστα, δεν επικεντρώνεται μόνο στο Καράκας, αλλά έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις, όπως στο Μαρακαΐμπο, στο Μαρακάι, στην Βαλένσια, στην Γκουατίρε, στο Σαν Φερνάντο ντε Απούρε και αλλού.

Το γάλα, τα κοτόπουλα, το σαπούνι, οι πάνες, τα απορρυπαντικά, και το χαρτί υγείας είναι ορισμένα μόνο από τα αγαθά που παρουσιάζουν έλλειψη.

αρχείο λήψης (3).jpg
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι πολίτες της χώρας αυτής ξοδεύουν πλέον κατά μέσο όρο οκτώ ώρες την εβδομάδα -μια εργάσιμη ημέρα δηλαδή- απλά και μόνο τρέχοντας στα μαγαζιά προσπαθώντας να βρουν όσα τους είναι απαραίτητα για να ζήσουν.

_77103623_77103622.jpg

Τα ίδια τα καταστήματα, ελλείψει αγαθών, ανοίγουν αργότερα και κλείνουν νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές του Μαδούρο πάντως λένε ότι σύντομα ο ηγέτης τους θα καταφέρει με τις κινήσεις που θα κάνει να αλλάξει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την ομαλή διάθεση όλων των προϊόντων στους πολί��ες της χώρας.

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά προϊόντα στη Βενεζουέλα.Το ίδιο είχε συμβεί με το χαρτί τουαλέτας στα σούπερ μάρκετς το 2013.

RTXZQUB.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top