Νέα επίθεση κατά μουσουλμανικού τεμένους στη Γαλλία

Πυροβολισμοί και προσβλητικά μηνύματα

Νέα επίθεση κατά μουσουλμανικού τεμένους στη Γαλλία

​Πολλά τζαμιά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μετά την ε��ίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη και τις ομηρίες που διέπραξαν τζιχαντιστές.

Πρόσφατο περιστατικό η φωτιά που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα σε τέμενος υπό κατασκευή στο Πουατιέ, στην κεντρική Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μία αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί μόνιμα εκεί προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια του τεμένους, που έχει ήδη στοχοθετηθεί καθώς - την Πέμπτη - άγνωστοι έγραψαν μήνυμα που έλεγε «Θάνατος στους Άραβες» στην πόρτα του κτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σφαίρες είχαν πλήξει στα τέλη της εβδομάδας την πρόσοψη ενός τεμένους πλησίον στο Αλμπί (νοτιοδυτικά), χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Την ίδια νύχτα μία φωτιά είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τέμενος στο Εξ λε Μπεν (ανατολικά), ενώ ρατσιστικά μηνύματα τα οποία αναφέρονταν στην επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό είχαν ανακαλυφθεί στην πόρτα τεμένους στο Μπαγιόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας που έζησε εφιαλτικές στιγμές στο Παρίσι με τους Τζιχαντιστές: «Τραβήξαμε χοντρό ζόρι»

Στην σκιά της τρομοκρατίας:10.000 αστυνομικοί σε όλη την Γαλλία-την εγκαταλείπουν οι εβραίοι!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top