Μητέρα Κουλιμπαλί:Καταδίκασε τις επιθέσεις του γιου της-Φόβοι για τρομοκρατία σε άλλες χώρες

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει δημοσίευμα της Bild για υποκλοπές

Μητέρα Κουλιμπαλί:Καταδίκασε τις επιθέσεις του γιου της-Φόβοι για τρομοκρατία σε άλλες χώρες

​Η μητέρα και οι αδελφές του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί καταδίκασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, σε ανακοίνωση που διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εγώ, η μητέρα του Αμεντί Κουλιμπαλί και όλες οι κόρες μου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του καταστήματος Hyper Cacher , στην οικογένεια της δημοτικής αστυνομικού του Μονρούζ, καθώς και για τα θύματα του Charlie Hebdo».

«Καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές. Δεν συμμεριζόμαστε κατά κανέναν τρόπο αυτές τις εξτρεμιστικές ιδέες. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει συγκερασμός ανάμεσα σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και την μουσουλμανική θρησκεία».

«Επιθυμούμε, τέλος, όλοι οι πολίτες να είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως είμαστε εμείς με τις οικογένειες των θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Bild: Υπέκλεψαν συνομιλίες τζιχαντιστών-Μετά το Παρίσι έρχονται επιθέσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός κύματος επιθέσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, εντός των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά "ανακοίνωσαν" ένα νέο κύμα επιθέσεων.

Σε αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες, το Παρίσι μνημονεύεται ως το σήμα για μια σειρά επιθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Bild δεν υπάρχει πάντως αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο επιθέσεων.

Σύμφωνα επίσης με τη γερμανική εφημερίδα τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που ήταν οι δράστες τη σφαγής στη γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo όπου βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι πριν τις επιθέσεις είχαν επαφές στην Ολλανδία.

Συνολικά στη Γαλλία μεταξύ της Τετάρτης και της Παρασκευής, από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν δεκαεπτά άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top