Φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα η Βρετανία

Σπάνια συνέντευξη του επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5

Φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα η Βρετανία

Την εκτίμηση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί στη Βρετανία τρομοκρατικό χτύπημα από μαχητές της Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία έκανε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5 , Αντριου Πάρκερ μετά την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό.

Όπως δήλωσε σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας, ένας πυρήνας τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζει επιθέσεις με στόχο να προκληθούν μαζικές απώλειες στη Δύση", στα μέσα μεταφοράς ή σε άλλους "εμβληματικούς στόχους", επιβεβαιώνοντας έτσι τις απειλές του Ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της MI5, περίπου 600 Βρετανοί εξτρεμιστές έχουν φύγει για τη Συρία και πολλοί από αυτούς έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Όπως είπε ο Πάρκερ, μέλη του ΙΚ στη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις στη Βρετανία και χρησιμοποιούσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να υποκινήσουν Βρετανούς υπηκόους να διαπράξουν βιαιότητες. Τους τελευταίους μήνες η MI5 έχει αποτρέψει τρεις δυνητικά επικίνδυνες «τρομοκρατικές συνωμοσίες», συνέχισε.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό επίπεδο απειλής που είναι πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του και απίθανο να υποχωρήσει σημαντικά για κάποιο διάστημα», είπε, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να μπορούν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες των τρομοκρατών στο Διαδίκτυο

Ένα χρόνο πριν ο Πάρκερ είχε υποστηρίξει ότι το Twitter και το Facebook είναι τόσο σημαντικά για τους μαχητές που οι κολοσσοί της πληροφορικής θα έπρεπε να παραχωρήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα δίκτυά τους στις υπηρεσίες ασφαλείας. «Πρέπει να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε επικοινωνίες και σε άλλα σχετικά δεδομένα αυτών των ανθρώπων όταν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο», κατέληξε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top