Επιζώντες του Charlie Hebdo: «Το μολύβι θα βρίσκεται πάνω από τη βαρβαρότητα»

Κανονικά το νέο τεύχος στις 14 Ιανουαρίου

Επιζώντες του Charlie Hebdo: «Το μολύβι θα βρίσκεται πάνω από τη βαρβαρότητα»

​Αποφασισμένοι να σταθούν όρθιοι και να αντισταθούν στο σκοταδισμό και την βαρβαρότητα, δηλώνουν οι επιζώντες του Charlie Hebdo, οι οποίοι με ένα συγκλονιστικό μήνυμα, στην ιστοσελίδα του περιοδικού ξεκαθαρίζουν ότι το νέο τεύχος θα βγει και θα είναι σε όλα τα περίπτερα στις 14 Ιανουαρίου.

«Επειδή το μολύβι θα βρίσκεται πάντοτε πάνω από τη βαρβαρότητα...
Επειδή η ελευθερία είναι οικουμενικό δικαίωμα...
Επειδή ΕΣΕΙΣ μας υποστηρίζετε...
CHARLIE HEBDO
η εφημερίδα των ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ
Τετάρτη 14/1», αναφέρει το μήνυμα των εργαζομένων σε μαύρο φόντο στο επίσημο site του περιοδικού.

Το φύλλο των… «επιζώντων» θα κυκλοφορήσει σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και θα έχει οχτώ σελίδες, αντί για 16 που είχε συνήθως.

«Το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη και το τιράζ της θα είναι 1 εκατομμύριο αντίτυπα, έναντι 60.000 που είναι κανονικά», ανακοίνωσε ο δικηγόρος Ρισάρ Μαλκά μετά τη σύσκεψη των εναπομεινάντων μελών της συντακτικής ομάδας του περιοδικού.

«Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια μικρή εφημερίδα την επόμενη εβδομάδα. Θα κάνουμε κάτι. Είναι σημαντικό», δήλωσε και ο Λοράν Λεζέ, ρεπόρτερ του Charlie Hebdo στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, προσθέτοντας:

«Δεν θέλω να κάνουμε μια νεκρολογία, θέλω να κάνουμε μια εφημερίδα για να εκφράσουμε την πρόκληση του να υπάρχεις, την πρόκληση του να λες τα π��άγματα, του να συνεχίζεις να πολεμάς κατά της μ@λ@κίας, κατά της ανθρώπινης βλακείας, κατά του σκοταδισμού, κατά όλων των φονταμενταλισμών».

Ήδη από σήμερα, η συντακτική ομάδα έχει σηκώσει τα μανίκια και από το πρωί βρίσκεται στα γραφεία της Liberation, προετοιμάζοντας το νέο τεύχος.

Σχεδόν όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν προσφέρει τη βοήθειά του στην ομάδα του Charlie Hebdo, τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη χρηματοδότησης που έχει το περιοδικό για να συνεχίσει να κυκλοφορεί.

«Έχουν μεγάλη ανάγκη χρηματοδότησης. Θα ξεκινήσουμε μια έκκληση για δωρεές, η οποία θα μεταδοθεί από όλα τα μέσα ήδη από αύριο», δήλωσε ο Λουίς Ντρειφούς διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Le Monde. «Τα έσοδα από το επόμενο φύλλο θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Η έκκληση για δωρεές θα γίνει λοιπόν για να μπορέσει να συνεχίσει να εκδίδεται », πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει «εκτάκτως» μια βοήθεια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εφημερίδα, αν κριθεί αναγκαίο.

Πριν την επίθεση η σατιρική εφημερίδα κινδύνευε με χρεοκοπία εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων. Τον Νοέμβριο είχε κάνει έκκληση για δωρεές, όμως είχε λάβει μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως τα τέλη της χρονιάς, την ώρα που στόχος της ήταν να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top