Ισλαμικό Κράτος: «Ήρωες» οι μακελάρηδες της Γαλλίας-«Μπράβο» Ινδού πολιτικού με 11 εκατ.δολάρια

«Οι ήρωες τζιχαντιστές σκότωσαν για να πάρουν εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ»

Ισλαμικό Κράτος: «Ήρωες» οι μακελάρηδες της Γαλλίας-«Μπράβο» Ινδού πολιτικού με 11 εκατ.δολάρια

Eπιβράβευσε την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας “Charlie Hebdo”, χαρακτηρίζοντας τους δράστες της «ήρωες», το ραδιόφωνο της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

«Οι ήρωες τζιχαντιστές σκότωσαν 12 δημοσιογράφους και τραυμάτισαν περισσότερους από 10 που εργάζονται στην εφημερίδα Charlie Hebdo, για να πάρουν εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ», αναφέρθηκε στο δελτίο του ραδιοφωνικού σταθμού, Αλ Μπαγιάν.

Το ραδιόφωνο του Ισλαμικού Κράτους επεσήμανε: «Η εφημερίδα δεν σταμάτησε να υποτιμά τον προφήτη από το 2003».

Για την επίθεση αναζητούνται δύο αδέλφια, οι Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, ενώ αμφισβητείται η εμπλοκή του 18χρονου τρίτου υπόπτου, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές, όταν δημοσιοποιήθηκε το όνομα του.

Ο Σερίφ Κουασί είχε καταδικαστεί το 2008 για συμμετοχή σε έναν πυρήνα που στρατολογούσε νέους για να πολεμήσουν στο Ιράκ. Η τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία έχει προκαλέσει οργή και κατακραυγή διεθνώς.

Σοκάρει η επιβράβευση Ινδού πολιτικού με χρηματικό ποσό

Την ίδια ώρα, ο Ινδός πολιτικός Κατζί Γιακούμπ Κουρέσι, προβαίνει σε αδιανόητες δηλώσεις. Αφού συνεχάρη τους δράστες της επίθεσης, είπε ότι είναι έτοιμος να τους δώσει αμοιβή 11 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος είχε προσφέρει παλιότερα χρηματικό ποσό, για τη δολοφονία των Δανών σκιτσογράφων που είχαν απεικονίσει τον Μωάμεθ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top