Νοσηλευτής παραδέχτηκε ότι σκότωσε 30 ασθενείς για να δείξει το ταλέντο του στην ανάνηψη

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί η είδηση

Νοσηλευτής παραδέχτηκε ότι σκότωσε 30 ασθενείς για να δείξει το ταλέντο του στην ανάνηψη

​Απέχθεια προκαλεί η είδηση ενός νοσηλευτή από τη Γερμανία, ο οποίος όπως παραδέχθηκε, σκότωσε περίπου 30 σοβαρά άρρωστους ασθενείς προκειμένου να αποδείξει το ταλέντο του στην ανάνηψη!

Ο πρώην νοσηλευτής βρίσκεται σε δίκη στο Ολντεμπουργκ στη βόρεια Γερμανία από το Σεπτέμβρη, κατηγορούμενος για το φόνο τριών ασθενών και την απόπειρα δολοφονίας δύο ακόμα.

Ωστόσο, ο 38χρονος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια εξέτασης από ψυχίατρο –ο οποίος κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο-, ομολόγησε ότι δολοφόνησε 30 συνολικά ασθενείς!

Στους σοβαρά άρρωστους ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι στην εντατική, είχε χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων το διάστημα από το 2003 μέχρι το 2005. Σε 60 ακόμα περιπτώσεις που διερευνήθηκαν, οι ασθενείς διέφυγαν τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, το κίνητρο του νοσηλευτή ήταν η επιθυμία του να αποδείξει το ταλέντο του στην ανάνηψη.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ολντεμπουργκ είχε ήδη καταδικάσει τον εν λόγω νοσηλευτή το 2008 σε κάθειρξη επτάμισι ετών για απόπειρα φόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top